Menu

Woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum Hoghe Cluyse wordt beheerd door het OCMW van Hemiksem. Samen met de Serviceflats Sint-Bernardus maakt het deel uit van het Woon- en zorgcentrum Hemiksem.

Het woonzorgcentrum Hoghe Cluyse biedt plaats aan 75 bejaarden. De kamers zijn verdeeld over 2 verdiepingen. Op elke verdieping bevindt zich een dagzaal, een keukentje, gemeenschappelijke badkamer en zithoeken. Op het gelijkvloers bevinden zich de diensten, de cafetaria, het ergo- en kinélokaal, het kapsalon en een ruime tuin.

Alle kamers zijn eenpersoonskamers. Elke kamer heeft ongeveer een oppervlakte van 24 m², inbegrepen een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet. Tevens is er een ingemaakte kleerkast, een ingebouwde ijskast, aansluiting voor t.v. en telefoon. Vanzelfsprekend is er een oproepsysteem aanwezig. Verder is de kamer bemeubeld met een bed, tafel, stoel en zetel. Er blijft nog behoorlijke ruimte om zelf iets van eigen meubilair mee te brengen.

Bezoek de website zorg en gezondheid

Aanvraag opname

Wanneer je een aanvraag voor opname wenst te doen, maak je best vooraf een afspraak met de sociale dienst van het rusthuis. Bij het eerste gesprek wordt alle informatie verstrekt rond een opname in ons rusthuis. Er wordt een medisch en sociaal dossier opgesteld. Breng dan een kopie van de identiteitskaart mee.

Personeel

Een staf van verpleegkundigen, verzorgenden, keuken- en onderhouds-, animatie en administratief personeel, spant zich dagelijks in het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Animatie

Wij trachten jouw verblijf in het woonzorgcentrum zo aangenaam mogelijk te maken. Hiervoor biedt ons animatieteam een ruim aanbod aan activiteiten aan. Zo zijn er momenten voorzien waarbij we de focus leggen op het samenzijn bijvoorbeeld: zingen, feestjes, modeshows, optredens, enz…

Daarnaast voorzien we ook een ruim aanbod aan activiteiten die meer gericht zijn op uw specifieke interesse zoals kaarten, bingo, uitstap, computerles, enz…

Deze activiteiten worden steeds aangekondigd op de activiteitenkalender op de verdieping. Ook in ons ‘Gazetteke’ vindt u deze activiteitenkalender terug.

Laghe Cluyse

In hetzelfde gebouw als Hoghe Cluyse zijn er ook 6 zorgstudio's waar senioren kunnen wonen. Deze zijn gelegen op het gelijkvloers in Laghe Cluyse. De studio's zijn uitgerust met een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet. Tevens is er aangepast meubilair ter beschikking zoals een bed, kast, zetel en koelkast. Er blijft nog ruimte om zelf iets van eigen meubilair mee te brengen.

De bewoners van Laghe Cluyse kunnen beroep doen op een aantal diensten van het woonzorgcentrum die inbegrepen zijn in de dagprijs van 42€/d zoals de dagelijkse maaltijden, kabeldistributie, was van niet-persoonlijk linnen, was van persoonlijk linnen in de wasserij van het woonzorgcentrum, deelname aan animatieactiviteiten. Overige dienstverlening is niet inbegrepen zoals medische kosten (dokterskosten, medicatiekosten, opname in ziekenhuis, incontinentiemateriaal …), persoonlijke was die niet door de wasserij van het woonzorgcentrum gebeurt, persoonlijke aanvullende verzorging zoals haartooi, pedicure, schoonheidsproducten enz, andere gepersonaliseerde uitgaven zoals kledij, lectuur, ziekenfonds, vervoer, telefoon, internet, gsm, uitstappen…., consumptie in het cafetaria.  


Contact

Jelle Peeters

Maatschappelijk assistent
03 871 91 03
jelle.peeters@hemiksem.be

Mieke Van Doorslaer

Maatschappelijk assistent
03 871 91 06
mieke.van.doorslaer@hemiksem.be

Sociale dienst woonzorgcentrum Hoghe Cluyse

Bouwerijstraat 50
2620 Hemiksem

Tel: 03 871 91 03
E-mail: jelle.peeters@hemiksem.be

Op afspraak:

Maandag, woensdag & vrijdag: 09.00 u. - 11.00 u.
Maandag, dinsdag & donderdag: 14.00 u. - 15.30 u.

Openingsuren

Maandag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 11/07/2023, 21/07/2023, 14/08/2023, 15/08/2023, 01/11/2023, 02/11/2023, 03/11/2023, 25/12/2023, 26/12/2023
Deze dienst is nu gesloten