Menu

Sociaal telefoontarief

Het sociaal tarief is een korting die op de telefoonrekening wordt toegestaan. Het kan worden toegekend aan personen die aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het sociaal tarief is geldig voor zowel vaste  als mobiele telefonie en internet. De korting is afhankelijk van de situatie van de aanvrager, de operator en aansluiting (maandelijkse kortingen of éénmalige kortingen). Dit kan best worden nagevraagd bij de operator waar je klant bent.

Ga naar de website van het BIPT

Voor wie

Als je behoort tot een van de volgende categorieën. Waarbij voor categorie 1 en 2 specifieke voorwaarden gelden betreffende het samenwonen en het inkomen.:

  1. personen van 65 jaar of ouder
  2. personen van 18 jaar of ouder, met een handicap van meer dan 66% ( met een verminderde zelfredzaamheid van ten minste 9 punten of met een vermindering van verdienvermogen van een derde of meer in vergelijking met een persoon op de normale arbeidsmarkt)
  3. personen die een leefloon ontvangen
  4. militaire oorlogsblinden
  5. gehoorgestoorden of mensen bij wie het strottenhoofd is verwijderd.

Kosten

Deze dienstverlening is gratis.

Procedure

Als je denkt aan de voorwaarden voor het sociale telefoontarief te voldoen, dan moet je jouw aanvraag indienen bij de telecommunicatieoperator van jouw keuze. Die gegevens zullen naar het BIPT worden gestuurd. Indien niet automatisch kan worden uitgemaakt of je daadwerkelijk aan de voorwaarden voldoet, dan ontvang je van het BIPT een brief waarin je verzocht wordt om bepaalde documenten op te sturen.


Contact

Dienst Burgerzaken

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 70
E-mail: bevolking@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak. Meer info kan u hier vinden.

Op de dienst Burgerzaken kan je onder andere terecht voor allerlei identiteitsbewijzen, de aangifte van een pasgeborene of het plannen van een huwelijk.  Ook voor je rijbewijs moet je hier zijn.

Vraag je documenten op via het e-loket

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u, 18.00u - 19.30u
Woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 26/12/2022
Deze dienst is nu gesloten