Menu

Serviceflats

De serviceflats St. Bernardus worden beheerd door het OCMW van Hemiksem.

Het serviceflatgebouw St. Bernardus is gelegen in de beschermde oostvleugel van de St. Bernardusabdij. Opmerkelijk in deze oostgevel is het werk van de Antwerpse stadsarchitect Pierre Bruno Bourla (1783-1866). Het geheel bevat 24 appartementen, waarvan er 4 enkel geschikt zijn voor een alleenstaande en 1 appartement door een gezin met 3 personen kan bewoond worden. De overige 19 appartementen zijn allen geschikt voor een echtpaar. Twee van de appartementen bevinden zich in het poortgebouw.

Er wordt een dagprijs aangerekend, die verschillend is naargelang de grootte en indeling van het appartement.

Op het ogenblik van het betrekken van een serviceflat moet je minstens 65 jaar oud te zijn, voor partners volstaat het dat één van beide 65 jaar oud is.

Kandidaat-bewoners moeten in staat zijn om individueel en zelfstandig te wonen.


Aanvraag opname

Wanneer iemand een aanvraag wenst te doen, maak je het best eerst telefonisch een afspraak voor een gesprek op de sociale dienst.Tijdens dit gesprek zal je alle informatie krijgen omtrent het wonen in een serviceflat. Ook vullen we de aanvraagformulieren in en kan je het appartementencomplex bezoeken. Dan kom je op de wachtlijst terecht.

Aanvraag maaltijden

In je flat beschik je over de nodige kookfaciliteiten en kan je zelf maaltijden bereiden. Je kan echter ook beroep doen op de dienstverlening van Vlotter en via hen thuismaaltijden bestellen, of het middagmaal gebruiken in het woonzorgcentrum Hoghe Cluyse (tegen een kleine meerkost halen we je af om je na het middagmaal opnieuw naar huis te brengen). 

Om het middagmaal te gebruiken in het rusthuis kan je telefonisch contact opnemen met de sociale dienst op het nummer 03 871 91 00 of via an.van.de.velde@ocmwhemiksem.be. De maaltijden worden vooraf betaald, bij voorkeur op maandag in het woonzorgcentrum.

Prijzen

De prijzen van de verschillende serviceflats en wat hierbij inbegrepen is, kan je onderaan terugvinden. 

Downloads

docx

Contact

​Sasha Bruynseels

Verantwoordelijke serviceflats
03 871 91 05
sasha.bruynseels@hemiksem.be