Menu

Naar de lijst

Word een ‘Wandelbegeleider PLUS’!

Gepubliceerd op
wandelen

Sinds 2022 zijn er een 30-tal wandelbegeleiders PLUS opgeleid en inzetbaar om wandelingen uit te werken en te begeleiden voor organisaties voor kwetsbare doelgroepen in de provincie Antwerpen.  Ook In de Rupelstreek wil het wandelcollectief Mee op Stap graag beroep kunnen doen op wandelbegeleiders PLUS voor ‘Samen-op-stap-uitstapjes.'

Concreet is het wandelcollectief op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen engageren om een 'Mee-op-Stap-programma' in onze ruime regio uit te werken en te begeleiden.

Geïnteresserd? Op zaterdag 26 november kan je nog uitzonderlijk deelnemen aan de vormingsdag 'Wandelbegeleider PLUS'. De vorming wordt nog eenmalig georganiseerd door Wandelsport Vlaanderen met steun van Mee op Stap. Vanaf 2023 wordt deze opleiding niet meer voorzien, maar vervangen door een driedaags programma Wandelinitiator.

Thema’s vorming (theorie en praktijk):

  • beweegredenen/gezondheidsvoordelen;
  • veilig wandelen/ verantwoordelijkheid begeleider;
  • hoe werk je een geslaagd wandelprogramma uit (met specifiek aandacht voor kwetsbare doelgroepen);
  • EHBO-initiatie;
  • wandeltechniek en wandeluitrusting;
  • warming up/cooling down;
  • groepsdynamiek.

Datum: zaterdag 26 november 2022

Tijdstip: 9.15 tot 16.30 uur

Locatie: Recreatiedomein De Nekker in Mechelen (zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer vanaf station Mechelen of Mechelen-Nekkerspoel)

Kostprijs: 40 euro (met inbegrip van een lidmaatschap van Wandelcollectief Mee op Stap/Wandelsport Vlaanderen = ook gewaarborgde verzekering voor de wandelbegeleider tijdens individuele wandelactiviteiten of met een groep).

Interesse? Mail naar: sabinedenissen@hotmail.be (coördinator Wandelcollectief Mee op Stap - Wandelcollectief Mee op Stap


;