Menu

Naar de lijst

Wees niet gek. Doe de tekencheck!

Gepubliceerd op
teek TEKEN_banner_1_2018_HR

De lente is begonnen en dat betekent dat we met z'n allen weer de natuur intrekken. Helaas is de ziekmakende teek ook fan van de natuur. Met de campagne 'Wees niet gek. Doe de tekencheck!' roept de Vlaamse overheid ons op om regelmatig de 'tekencheck' te doen.

In Hemiksem is er er een gemiddeld risico om een tekenbeet te krijgen. Zo'n tekenbeet draagt virussen en bacteriën met zich mee en kan je besmetten met de ziekte van Lyme. De Vlaamse overheid vraagt dan ook om volgende maatregelen toe te passen na een wandeling in de natuur. 

1. Controleren – Controleer altijd op tekenbeten als je in de natuur bent geweest. Dezelfde dag nog. Controleer van kop tot teen, want een teek is klein en zoekt vaak een warm plek. Maak van tekencontrole een goede gewoonte, bijvoorbeeld voor je gaat slapen.

2. Verwijderen – Als je een tekenbeet hebt, verwijder die dan rustig en in één beweging. Knijp de teek niet plat, draai niet aan de teek, smeer niets op de teek en verbrand de teek niet.

3. Symptomen opvolgen – Volg een tekenbeet goed op. Let een maand lang op mogelijke symptomen en ga naar de huisarts als één van de symptomen optreedt.

Meer info vind je op www.tekenbeten.be.


;