Menu

Naar de lijst

Vaccinatiecentrum RupeLaar en Antwerpen werken deze week samen om extra boosters te zetten

Gepubliceerd op
vaccinatie

De vaccinatiecentra van RupeLaar en Antwerpen bundelen de krachten om extra boosterprikken te zetten voor inwoners van de RupeLaar, en dit op woensdagnamiddag 5 januari (tot 15.30u) en vrijdag 7 januari in Antwerp Expo te Antwerpen. Dit geldt enkel voor inwoners van de RupeLaar die nog geen uitnodiging hebben gekregen voor hun boosterprik in het vaccinatiecentrum te Niel.

Inwoners van de RupeLaar die aan deze voorwaarden voldoen, en hierin interesse hebben, dienen wel eerst een telefonische afspraak te maken. Daarvoor kunnen ze vanaf vandaag, woensdagmorgen 10.30u, bellen naar de Antwerpse infolijn op 03/435.95.55, ook indien ze al op de Qvax staan.

Dit Antwerps aanbod geldt vanaf vandaag, woensdag 5 januari en enkel voor deze week.

Ook in vaccinatiecentrum RupeLaar extra boosterprikken.

Tijdens de eerste twee weken van januari zullen sowieso alle resterende uitnodigingen voor de 18-plussers in de Rupelgemeenten en Aartselaar verstuurd worden.

Zo zullen er dus wekelijks 6000 inwoners geprikt worden in het vaccinatiecentrum. Het centrum draait dus op volle toeren, maar moet ook rekening houden met de opgelegde termijnen. Inwoners die pas na 15 september hun vaccinatieschema afrondden, komen pas in februari in aanmerking voor de boosterprik.

Wie zo snel mogelijk zijn of haar boosterprik wil krijgen, minstens 4 maanden geleden zijn of haar tweede prik kreeg (of 2 maanden geleden de enige prik met het Janssen-vaccin) én deze week niet in Antwerpen terecht kan, kan zich nog steeds inschrijven op Qvax. Dagelijks worden er in onze zone mensen vanop deze lijst gecontacteerd die nog geen uitnodiging ontvangen hadden. Intussen kregen al bijna 600 mensen in ons vaccinatiecentrum een boostervaccin dankzij Qvax. Op die manier laten we geen enkel vaccin verloren gaan en zorgen we dat zij die aan het wachten zijn, sneller geholpen kunnen worden.

Ons Infopunt van RupeLaar is elke weekdag bereikbaar op het nummer 03 269 30 00 (van maandag tot donderdag van 9 tot 16u en op vrijdag van 9 tot 13u). Opgelet: voor het plannen van een vaccin in Antwerpen kan je hier niet terecht.

Het centrum blijft bereikbaar per e-mail : info@vaccinatiecentrumrupelaar.be


;