Menu

Naar de lijst

Spring op onze nieuwe deelfietsen

Gepubliceerd op
deelfiets

Snel en makkelijk van A naar B? Spring eens op een deelfiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Sinds deze week kan je ook in Hemiksem de kenmerkende oranje deelfietsen gebruiken. Op termijn verschijnen er in totaal 37 e-bikes en 18 trapfietsen van Donkey Republic, verspreid over verschillende zones.


Van Hemiksem tot Wuustwezel
Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in totaal meer dan 2000 fietsen van Donkey Republic in de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar verbinden. Met de Donkeyfietsen kan je vanuit Hemiksem dus ook naar Boom, Antwerpen-stad, Wuustwezel… trekken.

7 hubs, 55 fietsen

In Hemiksem komen er in totaal 55 deelfietsen van Donkey Republic, waarvan 37 e-bikes en 18 trapfietsen, verspreid over 7 hubs: het treinstation, het Callebeekveer, de Gemeenteplaats, de grens Varenstraat/Witte Baan, woonzorgcentrum Hoghe Cluyse, Depot Deluxe en de oversteek/bushalte aan de Arendweg.

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een van de hubs, ontgrendelt daar een fiets met de app van Donkey Republic en gaat op weg. Na de rit laat je jouw fiets achter op dezelfde of één van de andere hubs, binnen of buiten Hemiksem.

Verschillende formules
Een enkele rit (30 minuten) met een trapfiets kost 1,8 euro. Een enkele rit met een elektrische fiets kost 3 euro. Bovendien zijn er verschillende voordelige abonnementsformules. Een jaarabonnement voor de elektrische fietsen (max. 400 ritten) kost bijvoorbeeld 600 euro ofwel 1,5 euro per rit. Meer formules zijn raadpleegbaar in de app van Donkey Republic.


;