Menu

Naar de lijst

Nieuwe wisseltentoonstelling in Gilliot & Roelants Tegelmuseum

Gepubliceerd op
tegelmuseum

Het gemeentelijke Gilliot & Roelants Tegelmuseum start het jubileumjaar 125 jaar Gilliot & Cie met een nieuwe wisseltentoonstelling die er van eind juni 2022 tot begin juni 2023 te zien zal zijn. De tentoonstelling draagt de naam 'Tussen twee wereldoorlogen: de Belgische tegel van art nouveau naar art deco en modernisme'.

In de expo staat de Belgische tegelproductie uit de periode tussen de beide wereldoorlogen centraal. Smaakveranderingen en betaalbaarheid leidden na de Eerste Wereldoorlog stilaan tot een grondige wijziging in het tegelaanbod. De succesvolste fabrikanten hielden daarbij goed stand en oogsten ook in deze periode heel wat internationaal succes.

De periode tussen de twee wereldoorlogen wordt in de nieuwe wisseltentoonstelling ruim geïllustreerd aan de hand van diverse nog nooit getoonde tegels en panelen uit de Pozzocollectie van de Koning Boudewijnstichting en de reserves van het Gilliot & en Roelants Tegelmuseum, aangevuld met unieke foto’s en documenten uit het Gilliotarchief en het archief van de begaafde oud-medewerker Karel Hadermann. Ook diverse topstukken uit de vaste collectie brengen de ongemeen boeiende periode uit de Belgische designgeschiedenis weer tot leven.

Toegang tot het Gilliot & Roelants Tegelmuseum is gratis. Meer info over de nieuwe wisseltentoonstelling zelf vind je hier. Openingsuren en informatie over groepsbezoeken kan je hier raadplegen.


;