Menu

Naar de lijst

Helemaal zomer, helemaal Hemiksem

Gepubliceerd op
zomer

Om een prachtige zomer te beleven, hoef je helemaal niet ver weg te trekken. In onze eigen gemeente valt er immers heel wat te beleven. Een gratis concertendag, een gratis ATV-vertelling, verschillende tentoonstellingen, een fotowedstrijd... De zomer van 2022, die wordt duidelijk helemaal Hemiksem! Hieronder alvast een greep uit ons rijke zomerse activiteitenaanbod.

Evenementen

Zondag 3 juli – Gratis dag Casa Blanca
Op 3 juli zetten we met alle Hemiksemnaren de zomer in, op de tonen van prachtige muziek. Kaatje, Meis, Danny Vera en Novastar zullen het beste van zichzelf geven op de weide voor de Sint-Bernardusabdij. Opgelet: om deze concertendag bij te wonen, moest je je registreren. De bevestingsmails zijn intussen verstuurd.

Maandag 1 augustus – ATV-vertelling met Jeron Dewulf
Op maandag 1 augustus organiseert televisiezender ATV op de abdijweide een gratis en gezellige vertelling met comedian Jeron Dewulf. De vertelavond heeft als thema 'Er was eens...Jeron Dewulf'. Neem zeker je eigen stoeltje mee. Wij regelen een gratis drankje voor elke bezoeker!

Zondag 7 augustus – Rupelzondag in Hemiksem
Zeven zondagen trekt Toerisme Rupelstreek eropuit met ervaren gidsen en gepassioneerde streekproducenten. Op zondag 7 augustus is de beurt aan Hemiksem met een wandeltocht langs het lokale verleden en de toekomst, vanaf het veer tot aan de abdij. Het thema is 'Den draad tussen noodwoning, abdij en hekserij'.

De hele zomer lang

Beeldententoonstelling TWELF
Nog tot en met zaterdag 18 september kan je in het abdijpark de gratis beeldententoonstelling TWELF bezoeken. Twaalf bijzondere beelden drukken er de ogenschijnlijke tegenstellingen van de abdijsite uit.

Nieuwe wisseltentoonstelling in Gilliot & Roelants Tegelmuseum
Het gemeentelijke Gilliot & Roelants Tegelmuseum start het jubileumjaar 125 jaar Gilliot & Cie met een nieuwe wisseltentoonstelling die er van eind juni 2022 tot begin juni 2023 te zien zal zijn. De tentoonstelling draagt de naam 'Tussen twee wereldoorlogen: de Belgische tegel van art nouveau naar art deco en modernisme'.

Kuntenproject #herecomestheflood
In een spannend fotoproject, opgesteld aan een prachtige wandel- en fietsroute langs de gemeentes van de Schelde, Durme en Rupel maakt de Nederlandse kunstenaar Rem van den Bosch de stijging van het waterpeil voelbaar en zet hij ons aan tot een groter waterbewustzijn. In Hemiksem staat het kunstwerk nabij de abdij. Aan het fotoproject is ook een fotowedstrijd verbonden, waarbij je kans maakt op een waardebon voor een B&B ter waarde van 120 euro!

Voor kinderen en jongeren

Ook kinderen en jongeren zullen een onvergetelijke vakantie beleven in Hemiksem. We zetten drie zomerse initiatieven voor hen in de kijker.

Vrijdag 15 juli en 19 augustus – Gratis skate-initiaties

Ben je tussen 6 en 12 jaar oud en wil je (nog beter) kennismaken met de uitdagende skatesport? Op vrijdag 15 juli en vrijdag 19 augustus organiseren we coole én gratis initiaties voor beginnende skaters in ons skatepark nabij de gemeentelijke sporthal.

Maandag 18 juli t.e.m. woensdag 20 juli & vrijdag 22 juli 2022 – Zwem- en omnisportkamp voor kleuters
Tijdens dit sportkamp testen we het zwembad DOK~3 uit. Daarnaast worden er verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden. Voor kleuters, geboren tussen 2014 en 2017.

Maandag 22 t.e.m. vrijdag 26 augustus 2022 – Sportclubweek
Hemiksemse en Schelse sportverenigingen en verenigingen in de buurt zetten hun deuren open. Zij leren jou de knepen van hun sport. Ben jij een echte Robin Hood of eerder een voetbalster? Ontdek het tijdens de week van de sportclub! Voor kinderen en jongeren, geboren tussen 2007 en 2015.

Activiteiten verenigingen

Niet alleen het lokaal bestuur, maar ook onze verenigingen hebben heel wat in petto voor deze zomer. Ontdek hun activiteiten op https://hemiksem.be/kalender. Staat het evenement van jouw vereniging nog niet in deze digitale kalender? Je kan je activiteit(en) hier registeren. 


;