Menu

Naar de lijst

Europese jongerencursus industrieel erfgoed in Italië

Gepubliceerd op
industrieel toerisme

Hemiksem heeft als historische industriegemeente een hart voor industrieel erfgoed. Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud en wil je bijdragen aan de toeristische opwaardering van industrieel erfgoed? Neem dan deel aan het HECTOR-project, een Europese opleiding over industrieel erfgoed met onder meer een praktijkcursus in Italië.

Het doel van het HECTOR-project is ambitieus: een gespecialiseerde Europese opleiding inrichten over industrieel erfgoed en industrieel toerisme voor personen actief in de toeristische sector of personen die een functie in deze sector nastreven.

Het project bestaat uit twee componenten. Er is een theoretische online cursus, gevolgd door een praktijkcursus van een week (zomercursus). De online cursus is beschikbaar sinds 1 maart 2022. Iedereen kan deze cursus volgen, ongeacht de leeftijd. Aan het einde van de online cursus (voor 15 juni) kunnen de deelnemers hun kennis testen aan de hand van een reeks meerkeuzevragen. De geslaagden krijgen een certificaat van deelname en kunnen deelnemen aan de selectie voor de zomercursus.

Die vindt plaats van 12 tot 18 september 2022 in Italië, in Amiata/Abbadia San Salvatore nabij Siëna. De opleiding wordt gegeven binnen de gebouwen van een belangrijke en indrukwekkende industriële archeologische site, een oude kwikmijn die ook ondergronds te bezoeken is en mijnen in de omgeving. Deelname aan deze zomercursus is voorbehouden voor personen tussen 18 en 30 jaar oud, die in een van de landen van de Europese Unie wonen, een gemiddelde kennis van het Engels hebben en slagen voor de selectieproef.

De zomercursus wordt in het Engels gegeven. Hij omvat, naast diverse opleidingsactiviteiten, ontmoetingen met deskundigen uit de toeristische sector. Ook bezoeken aan relevante instellingen en aan het mijnmuseum in Abbadia staan op de agenda.

Nood aan meer info? Wil je je graag inschrijven voor deze opleiding? Surf dan naar www.hector-training.eu.


;