Menu

Naar de lijst

Beeldententoonstelling 'TWELF' in abdijpark

Gepubliceerd op
thumbnail_Twelf tentoonstelling

Nog tot en met zaterdag 18 september 2022 kan je in het abdijpark de gratis beeldententoonstelling 'TWELF' bezoeken. Twaalf bijzondere beelden drukken er de ogenschijnlijke tegenstellingen van de abdijsite uit.

De Sint-Bernardusabdij in Hemiksem is een bijzondere plek die in vele opzichten als kruispunt fungeert. Een kruispunt tussen een rijk verleden en een dynamisch heden, tussen cultuur en natuur, tussen rivier en land en tussen gemeenten. Het is een site waarbij de verbondenheid ligt in de tegenstellingen. De abdij verenigde functies die haaks op elkaar stonden, deze van hospitaal en van interneringskamp. Deze specifieke eigenheid van de site vormt de basis van de expo ‘TWELF. Ogenschijnlijke tegenstellingen.'

Twaalf kunstenaars stellen hun werk tentoon, inclusief curator Zjos Meyvis, zelf een veelzijdig beeldend kunstenaar. Het gaat stuk voor stuk om werken die verbonden zijn met of refereren naar de identiteit van deze plek. De verbondenheid komt tot uiting in de materiaalkeuze en/of door de inhoudelijke betekenis of het narratief van het werk.

Hieronder kan je een interview vinden met curator Zjos Meyvis en medeorganisator Jan Stuyck, gepubliceerd in de Hallo Hemiksem van juni 2022. Een digitale catalogus van de beeldententoonstelling vind je op www.ivebica.be/TWELF.

Downloads


;