Toerisme Rupelstreek

Ga naar de website van Toerisme Rupelstreek

Je vindt de Rupelstreek en het Hombeeks Plateau in de waterrijke zuidwesthoek van de provincie Antwerpen, in de toeristische regio Scheldeland. Wel 5 rivieren doorsnijden het landschap. Nergens in Vlaanderen tref je op zo’n korte afstand zoveel rivieren aan als in Rupelstreek. Schelde, Rupel en Dijle vormen de natuurlijke levensaders van deze regio.

Voeg daarbij nog de uitgestrekte waterpartijen van de vroegere kleiputten en de vijvers van de verschillende natuurgebieden en je weet dat de streek een echt 'waterland' is.

Troeven

Een uitstap in de Rupelstreek en het Hombeeks Plateau zit vol aangename contrasten.

Je kan er volop genieten van de natuur op de Rupel- en Scheldedijken, wandelen en fietsen langs rustige paadjes, monumenten ontdekken, musea bezoeken,…

Daarnaast zorgde zeven eeuwen kleiontginning voor een uniek landschap, panoramische vergezichten, en oude industriële sites die je honderd jaar terug in de tijd brengen. Zo wordt de Rupelstreek weleens de schat van de industriële archeologie genoemd.

Zin gekregen om de streek te verkennen?

Kom dan zeker langs in het infokantoor van Toerisme Rupelstreek. Je kan hier altijd terecht voor allerlei informatie over de bezienswaardigheden van de streek, gegidste wandelingen, uitgestippelde wandel- en fietsroutes, dagtrips en nog veel meer. Naast de toeristische activiteiten tref je bij het infokantoor ook verschillende streekproducten aan. Kom zeker langs en proef onze Rupeldruppel jenevers, streekbieren en andere overheerlijke lekkernijen.

Contactgegevens & openingsuren

Regionaal infokantoor Toerisme Rupelstreek

Hoogstraat 27
2850 Boom
03 361 11 06
info@toerismerupelstreek.be

 

Openingsuren infokantoor Toerisme Rupelstreek

Weekdagen: 9.30-12.30 en 13.30-16.30.
Sluitingsdag: maandag.
Tussen 1/4 en 30/9: ook open op zaterdag, zondag en feestdagen van 13.30 tot 16.30.

Naar top