Sterrenregister

Online aanvragen

Kinderen die na minder dan 140 dagen zwangerschap overlijden, kunnen niet erkend worden. Daarom lanceerden we een sterrenregister. Dat is een register waarin je jouw doodgeboren kind symbolisch kunt erkennen. Dit kan een belangrijke stap zijn in het verwerkingsproces voor de ouders. Het is namelijk niet omdat het kind te jong was om wettelijk erkend te worden, dat ouders niet rouwen wanneer het kind overleden is. 

Procedure

Je kan het online formulier in ons digitaal loket invullen om je kind te laten registreren in het sterrenregister. 

Sterrenboom

Op onze gemeentelijke begraafplaats staat een sterrenboom waarin we een blaadje hangen voor elk sterrenkindje uit Hemiksem. De aanvraag, gravering en plaatsing van het blaadje zijn volledig gratis. Als je graag een blaadje in onze sterrenboom wil laten hangen, kan je dit ook doorgeven via het online formulier in ons digitaal loket.

Meer info

Het sterrenregister is een symbolische erkenning. Dat wil zeggen dat er geen juridische gevolgen verbonden zijn aan de erkenning. Het doel van dit register is vooral om het verdriet van ouders van een sterrenkind te erkennen en hen een hart onder de riem te steken. 

Naar top