Sluikstort

Sinds augustus 2014 heeft de gemeente Hemiksem een medewerker in dienst die zich volledig toelegt op sluikstort en zwerfvuil.

Deze ‘witte tornado’ zal actief sluikstort opsporen en opruimen. Meldingen met betrekking op vervuiling, zwerfvuil, etc. worden aan deze medewerker doorgegeven waarna hij onmiddellijk in actie komt.

Boete

Sluikstort wordt veroorzaakt door een kleine minderheid. Wanneer sluikstort wordt ‘ontdekt’ is het eigenlijk al te laat. Daarom zal de gemeente na het opruimen van het afval, ook steeds trachten om de daders op te sporen, hen te verbaliseren met een GAS-boete (die op kan lopen tot 350 euro). Ook voor de factuur met de opruimingskosten zal de sluikstorter opdraaien.

Melden sluikstort

Mensen die getuige zijn van sluikstort vragen we om de gemeente te contacteren. Het storten van afval gebeurt immers op enkele seconden tijd, vaak op eerder verlaten plekjes. Daarom is elke tip die de sluikstorters kan ontmaskeren van belang.

Heb jij een melding of tip over sluikstort? Neem dan contact op met de dienst meldingen via 03 288 26 54 of melding@hemiksem.be.

Reglement

Hier kan je het reglement 'Retributie op het opruimen van sluikstorten' raadplegen.

Naar top