Menu

Naar de lijst

Zorgeloos verhuren met Sociaal Verhuurkantoor Optrek

Gepubliceerd op
SVKOptrek

Je spendeert als eigenaar of verhuurder ongetwijfeld heel wat tijd en moeite aan het beheer van jouw huurwoning. Heb je er al eens aan gedacht om dit uit handen te geven en jouw woning te verhuren aan een Sociaal Verhuurkantoor (SVK)?

Het Sociaal Verhuurkantoor Optrek is actief in verschillende gemeenten waaronder Hemiksem. In die gemeenten huren we woningen van particulieren, om ze door te verhuren aan mensen met een laag inkomen of gezinnen die het moeilijk hebben om een betaalbare woning te vinden.

Wat zijn de voordelen van verhuren aan SVK Optrek?
We kunnen een stipte maandelijkse betaling garanderen van de huur, ook als de woning niet is verhuurd.

Het SVK vraagt geen commissie maar verwacht wel een aanvaardbare huurprijs.

We begeleiden de huurder bij het maken van afspraken voor het uitvoeren van kleine herstellingswerken voor zijn/haar rekening en houden toezicht op het onderhoud van de woning.

Wat als de woning moet worden opgeknapt?
Zelfs wanneer in jouw huurwoning nog aanpassing- of renovatiewerken moeten gebeuren, kan verhuren aan het Sociaal Verhuurkantoor interessant zijn! De overheid voorziet immers verschillende premies en belastingsvoordelen voor eigenaars die verhuren aan het SVK :

Verbeteringspremie: dit is een premie voor beperkte werken zoals hetaanpassen van elektriciteit of een behandeling van vocht en dergelijke.

Renovatiepremie: voor renovatiewerken kan de vernieuwde renovatiepremie worden aangevraagd.

Sociale dakisolatie: een premiebedrag van 23€/m²

Wat verwachten wij van de eigenaar?
Om te kunnen genieten van de diensten en garanties aangeboden door ons Sociaal

Verhuurkantoor verwachten wij:

Een woning die voldoet aan de minimale gezondheidsvoorschriften en kwaliteitsnormen die bepaald zijn door de Vlaamse Wooncode.

Dat je akkoord gaat met een huurcontract met een looptijd van 9 jaar.

Een schappelijke huurprijs

Sociaal Verhuurkantoor Optrek ook uw partner in verhuren!
Heb je nog vragen of wil je de mogelijkheden graag bespreken met een medewerker?

Op 2 februari 2016 gaat er om in Bornem om 20 uur in het dienstencentrum een informatiemoment door over het verhuren aan het Sociaal verhuurkantoor. Indien je graag meer te weten komt over de werking, nodigen wij jou uit om aanwezig te zijn op dit informatiemoment op 2 februari 2016.

Kan je niet aanwezig zijn, neem dan contact op met de coördinator op het nummer 03 825 25 67 of per e-mail svk@optrek.be.

Sociaal Verhuurkantoor Optrek vzw
Palingstraat 48 103
2870 Puurs

Telefoon: 03 825 25 67
Gsm: 0499 69 14 07


;