Menu

Naar de lijst

Word Tuinranger

Gepubliceerd op
tuinranger

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Wil jij tijd maken om je passie te delen? Word dan Tuinranger!

Wat is een Tuinranger?

Een Tuinranger is iemand die in zijn of haar gemeente tuinadvies geeft aan mensen die hun tuin natuurvriendelijker willen inrichten. Als tuinranger zal je dus tips en tuinadvies op maat geven rond tuinbiotopen, tuinproblemen en hulp voor specifieke diersoorten.

Wie kan Tuinranger worden?

Iedereen kan zich aanmelden om Tuinranger te worden. Aangezien je advies zal geven aan anderen over tuininrichting heb je liefst al enige ervaring met tuinieren. Bovendien wil je graag mee het verschil maken voor de natuur en het klimaat in je eigen buurt.

Heel veel tijd moet je niet vrijmaken om Tuinranger te worden. De organisatoren mikken op ongeveer 1 tuinadvies per twee weken. Een gemiddelde sessie duurt ongeveer twee uur.

Wat krijg je in de plaats?

Voor je Tuinranger wordt, krijg je een zesdaagse praktijkgerichte opleiding door de tuinecologen van Inverde. Voor je taken als Tuinranger krijg je een complete uitrusting en alle nodige documentatie om van je tuinadvies een succes te maken!

Als Tuinranger maak je deel uit van het Tuinrangerteam. Binnen het team helpen de vrijwilligers elkaar en kan je ook steeds advies vragen.

Tijdens de uitvoering van je taken als Tuinranger ben je correct verzekerd en worden onkosten vergoed.

Praktisch

Op 15 januari gaat er een vrijblijvend infomoment door in de Raadzaal van het Gemeentehuis. Om 19u30 krijg je meer informatie over het project en hoe je Tuinranger kan worden.

Meer informatie en inschrijven voor het infomoment kan via de website www.tuinrangers.be/word-tuinranger.


;