Menu

Naar de lijst

Word haagdonor en vergroot de hoop!

Gepubliceerd op
logo vergroot de hoop

Heb jij een taxushaag? Ja? Goed nieuws want dan ben jij één van de vele Vlamingen die in het bezit zijn van een plant die levens kan redden! Een taxushaag bevat immers de grondstof waarmee chemotherapieën worden gemaakt. Bovendien brengt het taxussnoeisel geld op voor een goed doel.

In 2014 werd 569 m³ taxussnoeisel ingezameld via de containerparken, waarmee evenveel chemotherapieën gemaakt werden. Daarnaast schonk IGEAN een opbrengst van 28.460 euro aan de vzw Surplus, een ‘verwenfonds’ voor kankerpatiënten.

Ook dit jaar strijdt IGEAN mee tegen kanker. De opbrengst wordt dit jaar geschonken aan 3 goede doelen met als thema “kinderen of jongeren met kanker”.

Respijthuis Limmerik Zandhoven
Limmerik biedt waardevolle opvang aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ernstige fysische of chronische aandoening waaronder kankerpatiënten.

Kom op tegen Kanker - Buddywerking
Jongeren tussen 17 en 30 jaar die kanker hebben gehad kunnen zich laten coachen door een buddy. De buddy’s zijn vrijwilligers die een intense opleiding kregen en vertrouwd zijn met kanker en alles wat erbij komt kijken.

Kom op tegen Kanker - Kindervakantiekamp
Een kankerbehandeling bij kinderen duurt gemiddeld twee jaar. Al die tijd kunnen ze meestal niet met de klas of jeugdbeweging op kamp wegens te groot infectiegevaar. Om de kinderen toch even uit de ziekenhuissfeer te halen, organiseert Kom op tegen Kanker voor hen elk jaar een speciaal vakantiekamp.

Hoe kan je deelnemen?
Breng je taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus naar het containerpark.

Tip
Gebruik een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen en hou het taxussnoeisel zuiver!


Contact

Milieudienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 63
E-mail: omgeving@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak. Meer info kan u hier vinden.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 26/12/2022
Deze dienst is nu gesloten
;