Werken parkje Saunierlei

Gepubliceerd op  maandag 27 mei 2024 om 09:52 uur
Sinds maandag is het park in de Saunierlei opnieuw open voor het publiek. De voorbije weken waren er gelukkig af en toe drogere perioden waardoor we eindelijk wat konden doorwerken in het nieuwe park.

Om de nieuwe beplanting en het pas ingezaaide gras de kans te geven om zich goed te ontwikkelen, zal een beperkt deel van het park voorlopig nog afgesloten blijven. Je kan er wel alvast een kijkje gaan nemen naar de nieuwe wadi, de vernieuwde weg, …

Origineel bericht - Onze uitvoerende technische dienst is volop aan het werk in het park aan de Saunierlei. Maar wat doen ze daar eigenlijk? 

We kregen vaak de feedback dat het park aan de Saunierlei een beetje een dood park is. Het was vooral een speeltuin en een groen shortcut, in plaats van een groene ruimte waar je fijn kan vertoeven. 

Daarom dacht onze uitvoerende technische dienst samen met de klimaatmakkers, een groep Hemiksemse jongeren met een passie voor het klimaat, een beleefpark naar Engelse landschapsstijl uit. 

De rechte weg in het midden van het park wordt vervangen door een slingerende weg, met een tweede paadje, speciaal voor voetgangers. 

In het midden van het park was er  regelmatig een probleem met te veel water. Daar leggen we een wadi aan, een soort lange poel die kan vol- en leeglopen afhankelijk van het weer. 

Er worden ook meer bomen geplant, met een duidelijker contrast tussen boom-groen gebied en recreatiegebied. 

Update januari - Heropening van het park

Door de aanhoudende regenval tijdens het najaar kunnen de werken niet uitgevoerd worden zoals gepland. De heropening van het park wordt daarom verplaatst naar het voorjaar van 2024.

Update eind maart - Door het natte weer de voorbije maanden kon er niet verder gewerkt worden aan het park in de Saunierlei. De ondergrond was zo vochtig dat alle machines zouden wegzakken en vast komen te zitten.

Update midden april - Omdat het weer vorige week droger was, hebben we deze week geprobeerd de werken opnieuw op te starten. Maandag hebben we stalen rijplaten gelegd en geprobeerd een deel van het water weg te pompen. Door de aanhoudende regen maandag, kwam het water er sneller bij dan we het konden wegpompen en hebben we de werken opnieuw moeten stilleggen. We wachten noodgedwongen verder op droger weer.

Naar top