Menu

Naar de lijst

Week van de Mobiliteit

Gepubliceerd op
Mobiliteit2015

De hele week vinden er in heel Europa onder de vlag van 'De Week van de Mobiliteit' activiteiten en acties plaats om de aandacht te vestigen op de manier waarop we ons dagelijks verplaatsen.

De Week van de Mobiliteit start woensdag 16 september en duurt tot 22 september. Gedurende deze periode staan er heel wat zaken op stapel:

Fietstelweek

Samen met de week van de mobiliteit gaat ook de 'Fietstelweek' door. Download de app, breng je fietsgedrag mee in kaart en wie weet wordt je mogelijk zelfs beloond! 


Vrijdag: Strapdag!

Naar jaarlijkse gewoonte stappen of trappen op vrijdag 18 september weer duizenden kinderen en (groot)ouders naar school. Te voet of met de fiets naar school gaan zorgt voor meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. De Strapdag stimuleert kinderen en ouders om zich op een duurzame wijze te verplaatsen. Kinderen vinden het leuk en het is bovendien goed voor het milieu en de gezondheid. Elk jaar doen meer dan 1000 scholen mee! Jullie toch ook?

Autoluwe zondag

Net als op veel andere plaatsen blijft ook het centrum van Hemiksem komende zondag 'autoluw'. De Gemeenteplaats en een deel van de UNO-laan zijn die dag verkeersvrij. Tijdens de Autoluwe zondag maken gemotoriseerde voertuigen plaats voor onder andere fiets- en gocart-races, een groot terras en allerlei informatiestandjes. Iedereen is welkom om er een gezellige dag van te maken!

Wandeling domein 'Kasteel van Hemiksem'

Tijdens de Autoluwe zondag kan je uitzonderlijk ook het domein van het 'Kasteel van Hemiksem' ontdekken! Samen met een gids van Natuurpunt kan je in groep (max. 20-30 personen) het domein verkennen. Er zijn drie wandelingen voorzien. Elke tocht duurt ongeveer een uur en start op de Gemeenteplaats aan de stand van het regionaal landschap Rivierenland.

Praktisch:
20 september, Kasteel van Hemiksem
3 begeleide wandelingen met start om:
13.30 u.
14.30 u.
15.30 u.

Inschrijven via sven@hemiksem.be

En er is nog meer...

Wie hiermee nog niet voldaan is, neemt best nog een kijkje op www.weekvandemobiliteit.be want het aantal initiatieven is eindeloos. Zo is er op 17 september een 'Car Free Day', kan je naar het 'autodeelsalon' en de NMBS heeft voor 11 euro deze week zelfs een speciaal 'mobiliteitsbiljet' in petto waarmee je heen en terug kan reizen naar eender welke bestemming binnen België.


Contact

Milieudienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 63
E-mail: omgeving@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak. Meer info kan u hier vinden.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 26/12/2022
Deze dienst is nu gesloten
;