Menu

Naar de lijst

Vurig verlangen om te helpen?

Gepubliceerd op
Brandweervrijwilligers_Vicky

Word brandweervrijwilliger!

Bij Brandweerzone Rivierenland zetten we onze zoektocht naar nieuwe brandweervrijwilligers voort. Onze campagne draait rond ‘vurig verlangen om te helpen’. Want pompier worden, dat vraagt best wat toewijding, maar je krijgt een hele brandweerfamilie én enorm veel afwisseling en dankbaarheid in de plaats. Dat beaamt brandweerman Steven De Bondt, brandweerman in post Sint-Amands: “De brandweer is geen one man show. Het klinkt cliché maar het is zo: wij zijn een team, één familie.”

Vicky Billiau staat al meer dan 20 jaar haar mannetje in brandweerpost Niel. Als één van de gezichten van onze campagne wil ze vrouwen de bij de brandweer willen een duwtje in de rug geven: “Ik wou vooral het gezicht van de campagne worden om een voorbeeld wou zijn voor andere vrouwen. Wij moeten zeker niet onderdoen voor mannen! Tijdens een interventie zijn we één team en krijgen we allemaal dezelfde kansen.” 

Meer info

Sta je na het horen van zo’n getuigenissen te popelen om bij de brandweer te gaan, maar weet je toch niet goed wat te verwachten? Neem dan een kijkje op www.brandweerzonerivierenland.be.


;