Menu

Naar de lijst

Update Humaan Biomonitoringsonderzoek

Gepubliceerd op
HBM

Al geruime tijd maken de bewoners rondom de Umicore-site in Hoboken zich zorgen over de blootstelling aan metalen en de mogelijke effecten daarvan op hun gezondheid. Om tegemoet te komen aan deze bezorgdheid, wordt momenteel een humaan biomonitoringsonderzoek (HBM) uitgevoerd in de regio Hoboken.

Voor dat onderzoek is het onderzoeksteam op zoek naar 200 jongeren die winnen binnen een straal van 3 km rond de Umicore site in Hoboken, Hemiksem of Kruibeke. Er werd gestart met jongeren die geboren zijn in 2008 en 2009. Nu wordt het onderzoek uitgebreid naar jongeren die geboren zijn in 2007 en 2010. 

De resultaten van het onderzoek zullen de basis zijn voor toekomstig omgevings- en gezondheidsbeleid voor de regio. 

Meedoen?

Ken of ben je iemand die wil deelnemen aan het biomonitoringsonderzoek? Je kan hier inschrijven. Jouw beloning? Een gezondere toekomst én 20 euro. 

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar mensen die vier eieren van hun eigen kippen willen laten testen op zware metalen. Heb je kippen en woon je in de regio Varenvelden van onze gemeente? Laat je interesse weten via pih.gezondheidmilieu@provinciantwerpen.be

Meer info vind je op de website van de Provincie Antwerpen. 


;