Menu

Naar de lijst

UPDATE: Antwerpse steenweg vrijdag terug open voor doorgaand verkeer

Gepubliceerd op
wegenwerken-2

UPDATE:

Donderdag 29 juni 12.20 uur:

De aannemer heeft ons laten weten dat de dringende herstellingswerken vrijdagochtend zullen zijn afgerond.

Vanaf vrijdagochtend 5.00 uur zal de Antwerpse steenweg weer volledig toegankelijk zijn in beide richtingen.

Het kruispunt op de gemeenteplaats zal vanaf 6.00 uur opnieuw worden afgesloten, zodat de aannemer de geplande rioleringswerken kan voortzetten.

We willen u vragen om de voorziene omleiding te respecteren.

De Lijn heeft bevestigd dat de omleiding om het kruispunt Gemeenteplaats - Assestraat - Lindelei te vermijden opnieuw van kracht worden vanaf morgenochtend. 

  • Lijn 133: haltes Sanderslaan, Gemeenteplaats, Notelaar, Terlochtweg, Callebeekstraat, Scheldestraat en Steenbakkerijstraat worden niet bediend. Omleiding via Delvauxstraat – station – Bouwerijstraat – UNO-Laan – Kleidaallaan. Vervanghalten: Station, Atletiekstraat, Beukenlaan, Kerkstraat, Kleidaallaan (tijdelijke halte).
  • Lijn 298: haltes Atletiekstraat, Bouwerijstraat, Beukenlaan, Kerkstraat, Gemeenteplaats, Landbouwweg, Heiligstraat, Irisweg, Werkplaatsen worden niet bediend. Omleiding van de Bredestraat - Antwerpsesteenweg - Provinciale Steenweg - Saunierlei – Delvauxstraat. Vervanghalten: Scheldestraat, Callebeekstraat, Terlochtweg, Varenstraat, Herbekestraat
  • Lijn 14: haltes Atletiekstraat, Bouwerijstraat, Beukenlaan, Kerkstraat, Gemeenteplaats, Landbouwweg, Heiligstraat, Irisweg, Werkplaatsen worden niet bediend. Omleiding van de Bredestraat - Antwerpsesteenweg - Provinciale Steenweg - Saunierlei – Delvauxstraat. Vervanghalten: Scheldestraat, Callebeekstraat, Terlochtweg, Varenstraat, Herbekestraat

We begrijpen dat deze onverwachte werken enige overlast met zich hebben meegebracht. We willen onze inwoners bedanken voor hun begrip en medewerking.

--------------------------------------------

Dinsdag 27 juni 16.30 uur:

Na evaluatie van de verkeersstromen is er beslist om de Kerkstraat enkelrichting te maken voor voertuigen. Je kan nog wel vanaf het kruispunt met de Bareelstraat richting de Gemeenteplaats, maar niet meer vanaf de Gemeenteplaats richting de Bareelstraat. 

Moet je niet in de buurt van de Kerkstraat zijn? Dan rij je best om via de volgende route:

- Richting Schelle: Lindelei Gemeenteplaats U.N.O.-laan Bouwerijstraat Abdijstraat

- Richting Hoboken: Abdijstraat Bouwerijstraat U.N.O.-laan Gemeenteplaats Lindelei

- Zwaar vervoer via Wilrijk N177 Cleydaellaan

Ook het busvervoer rijdt om. De Lijn laat weten dat de geldende omleiding voor lijn 298 tijdelijk worden opgeheven. Lijnen 14, 290 en 295 worden omgeleid langs de Gemeenteplaats en Lindelei. De haltes tussen de Gemeenteplaats en Werkplaatsen worden niet bediend. De omleiding voor lijn 133 blijft wel gelden.

Gelieve de omgeving zo veel mogelijk te vermijden. 

-------------------------------------

Maandag 26 juni 15.30 uur:

De aannemer heeft ons laten weten dat de herstellingswerken langer zullen duren dan verwacht. Het is mogelijk dat de werken tot het einde van de week zullen duren. 

Wij begrijpen dat dit een aanzienlijke invloed heeft op het verkeer in onze gemeente. We hebben de aannemer dan ook verzocht om de werken zo snel mogelijk af te ronden.

Gedurende deze tijd blijft de Antwerpse steenweg afgesloten voor alle verkeer. De bestaande verkeersomleiding via het kruispunt op de Gemeenteplaats blijft van kracht.

Het verkeer moet in beide richtingen omrijden via de volgende route:
- Richting Schelle: Lindelei ➡️ Gemeenteplaats ➡️U.N.O.-laan ➡️ Bouwerijstraat ➡️ Abdijstraat

- Richting Hoboken: Abdijstraat ➡️ Bouwerijstraat ➡️ U.N.O.-laan ➡️ Gemeenteplaats ➡️ Lindelei

- Zwaar vervoer via Wilrijk ➡️ N177 ➡️ Cleydaellaan

De Lijn laat weten dat de geldende omleiding voor lijn 298 tijdelijk worden opgeheven. Lijnen 14, 290 en 295 worden omgeleid langs de Gemeenteplaats en Lindelei. De haltes tussen de Gemeenteplaats en Werkplaatsen worden niet bediend. De omleiding voor lijn 133 blijft wel gelden.

Men vraagt om de omgeving zo veel mogelijk te vermijden.

--------------------------------------------------

Maandag 26 juni 10.30 uur:

De werken aan de wegverzakking in de Antwerpse steenweg zijn groter van omvang dan aanvankelijk verwacht. Op dit moment is er geen doorgang mogelijk ter hoogte van de Charlottalei.

Het verkeer moet in beide richtingen omrijden via de volgende route:
Lindelei ➡️ Gemeenteplaats ➡️ U.N.O.-laan ➡️ Bouwerijstraat ➡️ Abdijstraat

Het kruispunt aan de Gemeenteplaats is voor een deel opengesteld voor deze omleiding.

Zwaar vervoer via Wilrijk ➡️ N177 ➡️ Cleydaellaan

De verkeerspolitie is aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Men vraagt om de omgeving zo veel mogelijk te vermijden.

--------------------------------------------------

Vrijdag 23 juni:

Vandaag is er een wegverzakking vastgesteld in de Antwerpse Steenweg ter hoogte van de Charlottalei. Water-link, onze rioolbeheerder, zal op maandag 26 juni beginnen met het herstel van de verzakking.

De aannemer zal passende signalisatie voorzien, afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zal één rijstrook tijdelijk worden afgesloten. De werkzaamheden duren naar verwachting slechts één werkdag.

Om conflicten te vermijden, zal de aannemer het kruispunt Gemeenteplaats - Assestraat - Lindelei maandag open zetten. We hopen dat de impact van deze herstelwerkzaamheden beperkt zal blijven.


;