Menu

Naar de lijst

​Strijd tegen zwerfvuil

Gepubliceerd op
90%zwerfvuil

Regelmatig krijgt de gemeente meldingen van overvolle vuilbakjes, sluikstort of zwerfvuil. De voortdurende strijd tegen dit afval is en blijft een prioriteit voor de gemeente.

Hemiksem heeft een speciale, zogenaamde 'witte tornado' in dienst die dagelijks op pad gaat om de 80 vuilbakjes in onze gemeente leeg te maken en zwerfvuil op te ruimen. Bij afwezigheid staat er steeds een vervanger klaar zodat we elke weekdag zonder uitzondering iemand op pad kunnen sturen.

Helaas blijkt vaak dat onze man in het veld de 80 vuilbakjes niet sneller kan leegmaken dan dat ze gevuld worden. We stellen immers regelmatig vast dat er huisvuil in deze vuilbakken terechtkomt waardoor er al snel geen plaats meer is voor het soort vuil waarvoor ze eigenlijk dienen.

We plannen vaak anoniem toezicht om zo overtreders op heterdaad te betrappen, al is dat spijtig genoeg niet zo evident. Toch slaagden we er de afgelopen maanden in om een 30-tal overtredingen vast te stellen. Alle hulp om overtreders te vatten is welkom! Tips die kunnen helpen de identiteit van de vervuilers te weten te komen, kan je steeds doorgeven aan onze dienst interne controle via de meldingskaart op www.hemiksem.be, het nummer 03 288 26 54 of interne.controle@hemiksem.be.

Binnenkort zal er bijkomend één werkdag per week een 'clean team' door Hemiksem trekken dat grotere zones aan zal pakken. Hierover lees je binnenkort meer in de volgende editie van ons tweemaandelijks magazine Hallo Hemiksem. 


Contact

Organisatiebeheersing en meldpunt

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 44
E-mail: melding@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak. Meer info kan u hier vinden.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 26/12/2022
Deze dienst is nu gesloten
;