Menu

Naar de lijst

Stormtij op Schelde

Gepubliceerd op
Stormtij

Donderdag 12 en vrijdag 13 januari is er door de krachtige wind een sterk verhoogde kans op stormtij op de Schelde. De brandweerposten spelen kort op de bal en houden de situatie in Hemiksem, Schelle en Niel voortdurend in de gaten. In Kruibeke treed het gecontroleerd overstromingsgebied in de polders voor het eerst in werking.

Het stormtij heeft ook gevolgen voor de veerdienst Hemiksem-Bazel. Vast staat dat de veerdienst op vrijdag 13 januari tussen 15 en 19 uur niet uit zal varen. Mogelijk beslist de schipper met dienst om al eerder te stoppen met varen als de omstandigheden te onveilig worden. De situatie wordt voortdurend ter plaatse opgevolgd. Hou er dus rekening mee dat het veer vrijdag mogelijk langer buiten dienst zal zijn!

Volgende regeling voor vrijdag 13 januari staat momenteel vast maar kan dus wijzigen afhankelijk van de situatie:
- 14.45 u: vertrek van laatste boot van Hemiksem naar Bazel
- 15.00 u: vertrek van laatste boot van Bazel naar Hemiksem
- 15.00 u: het volledige poldergebied van Kruibeke wordt afgesloten
- 19.00 u: controle door de veiligheidsdiensten, polder wordt vrijgegeven indien veilig bevonden.
- 19.15 u – indien de polders zijn vrijgegeven: vertrek van eerste boot van Hemiksem naar Bazel.

Voor de veerdienst tussen Kruibeke en Hoboken wijzigt er voorlopig niets en zal de normale uurregeling blijven gelden. Deze veerdienst kan dus eventueel als alternatief dienen voor wie tussen de vermelde tijdstippen toch de Schelde over wil geraken.

Scholen
Leerlingen uit Hemiksem, Schelle, Niel en omgeving die het veer gebruiken om naar het Sint-Jorisinstituut in Bazel te pendelen krijgen vrijdag uitzonderlijk een dag vrijaf als ze de school niet op een andere manier kunnen bereiken. De school stelde daarover een brief op die je in bijlage terug kan vinden. 

Downloads

pdf
Springtij scholen.pdf
Grootte: 124 KB

;