Menu

Naar de lijst

Oproep financiële hulp aardbeving Turkije en Syrië via consortium 12-12

Gepubliceerd op
noodhulp

Wil je als particulier of organisatie financiële steun bieden aan de zwaar getroffen slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië? Dat kan via het consortium 12-12. In deze grote hulporganisatie participeren o.a. Oxfam solidariteit, Caritas, Rode Kruis, Handicap International, Unicef België,…

De aardbeving van 6 februari in de Turkse zuidelijke provincie Gaziantep en in het noorden van Syrië heeft een grote en dringende nood aan hulp veroorzaakt. Door de grote solidariteit en acties die spontaan op gang kwamen zijn er voorlopig voldoende warme kleding en dekens opgehaald. Grote hulporganisaties zoals o.a. het consortium 12-12 vragen uitdrukkelijk naar financiële steun.

In Hemiksem onderzochten we de optie voor een inzamelactie maar gaan we dit voorlopig niet inplannen. Wel voorzien we een financiële bijdrage via het noodfonds van de gemeentelijke Noord-Zuidraad.

Je kan doneren via het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van het consortium 12-12. Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar. 


;