Ontleen spullen in onze babytheek

Gepubliceerd op  woensdag 20 sep 2023 om 11:43 uur

Wist je dat onze gemeente een uitleendienst heeft voor babyspullen? De babytheek is een soort van bibliotheek voor spullen die een baby nodig heeft in de eerste 18 maanden na de geboorte. Veel babyspullen heb je immers maar kort nodig, of zijn erg duur om aan te kopen. Voor slechts 25 euro krijg je toegang tot de hele catalogus van de babytheek.

Wat zijn de voordelen van een Babytheek?

1.Je kan gebruik maken van kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt (zoals een borstvoedingskussen, babybadje, buggy, wippertje, …)

2.Je kan producten testen om te weten welk product jouw baby fijn vindt. Niet iedere baby vindt een draagzak fijn bijvoorbeeld.

3.Je helpt de afvalberg te verkleinen. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid maar krijgen een nieuw leven.

4.Woon je klein? Dan bespaar je plaats. Je leent immers enkel de spullen die je op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, breng je terug en staat niet meer in de weg.

5.Je bespaart geld. Je hoeft geen volledige, dure babyuitzet aan te schaffen.

6.Je kan andere ouders ontmoeten in de babytheek.

Voor wie is de babytheek?

De babytheek is voor iedereen. Voor ouders en grootouders, voor goed- of minderbedeelden, voor samengestelde gezinnen of alleenstaanden, minimalisten of uitprobeerders.

Hoe werkt de babytheek?

Eerst vraag je een lidmaatschap aan. Vervolgens kan je spullen kiezen in de catalogus. Je kan tot vijf stuks uitlenen. Maak vervolgens een afspraak en haal je reservering af. Na de afgesproken periode breng je het materiaal in propere staat terug. Er zijn materialen om te testen, die kan je drie weken bijhouden. Er zijn ook korte termijn spullen die je drie maanden mag bijhouden en lange termijn spullen die tot zes maanden uitgeleend kunnen worden. Heb je de spullen minder lang nodig? Dan kan je ze uiteraard ook vroeger terugbrengen.

Waar vind je de babytheek?

Je kan via de website de catalogus bekijken en reserveringen maken. Je kan ook langskomen op afspraak om kennis te maken en de artikelen te bekijken. Je vindt de babytheek in het Huis van het Kind in Depot Deluxe. De babytheek is één dag per week open. 

Naar top