Menu

Naar de lijst

Onderzoek statistiek Vlaanderen

Gepubliceerd op
enquete

Jaarlijks voert Statistiek Vlaanderen een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen burgers te maken krijgen, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, houding ten opzichte van personen met een handicap, vertrouwen in de overheid en toekomstverwachtingen.

Niet iedereen kan bevraagd worden waardoor er een toevallige selectie van steden en gemeenten gemaakt werd. Binnen de stad/gemeente gebeurt dan nogmaals een toevallige selectie van 18-jarigen en ouder. Hemiksem maakt dit jaar deel uit van de steekproef. Per geselecteerde gemeente worden 15 tot 65 burgers gecontacteerd. 

De gekozen personen krijgen op voorhand een brief en een folder. De interviews aan huis gebeuren door interviewers van het onderzoeksbureau GfK uit Leuven. De interviewers zijn opgeleid om het onderzoek op een correcte manier te laten verlopen. Het onderzoek loopt tot eind juni-begin juli 2018. Wanneer de interviewers juist langskomen in Hemiksem hangt af van hun eigen planning en de afspraken die ze kunnen maken.


;