Menu

Naar de lijst

Nieuwe loskade aan de Schelde in Hemiksem

Gepubliceerd op
Loskade

Op dinsdag 13 mei werd aan de Schelde in Hemiksem de symbolische eerste steen van een nieuw te bouwen loskade gelegd. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder meer minister-president Kris Peeters en delegaties van Waterwegen & Zeekanaal, firma Jacobs beton/AZR en het college en de gemeenteraad van Hemiksem.

De nieuwe loskade zal gebruikt worden door Jacobs beton en AZR, die er jaarlijks meer dan 325.000 ton zand, grint en sloopafval zullen overslaan. Ook gerecycleerde afvalstoffen zullen via het water opnieuw afgevoerd worden en als grondstof dienen voor de bouwsector.

325.000 ton transport via het water staat gelijk aan meer dan 11.000 vrachtwagens per jaar. De loskade zal dus zorgen voor een rechtstreekse ontlasting van de lokale toegangswegen in Hemiksem, maar ook van de Antwerpse en Brusselse ring.

Momenteel gebeurden er door de bedrijven ook al 10 aanwervingen waaronder 2 personen uit Hemiksem. Waterwegen en Zeekanaal zal ook de kaaimuur verhogen zodat de omgeving beter gewapend is tegen wateroverlast.


;