Neem deel aan het borstkankeronderzoek

Gepubliceerd op  donderdag 11 apr 2024 om 09:41 uur

Ben je een vrouw tussen 50 en 69 jaar oud? Dan is het tijd om elke twee jaar een screeningsmammografie te overwegen. Dit onderzoek is essentieel voor het vroegtijdig opsporen van eventuele afwijkingen in je borsten, lang voordat je er zelf iets van merkt. Vroegtijdige detectie vergroot de kans op een succesvolle behandeling en genezing enorm.

Er zijn twee manieren om deel te nemen: via de uitnodigingsbrief die je thuis ontvangt of met een voorschrift van je (huis)arts. Als je tot de doelgroep behoort en het is twee jaar geleden dat je een screeningsmammografie hebt gehad, ontvang je automatisch een uitnodigingsbrief met een voorstel voor een afspraak. Alle vrouwen die deze brief ontvangen, worden verder geholpen en krijgen een screeningsmammografie. Als de voorgestelde afspraak niet goed uitkomt of als je liever naar een andere mammografische eenheid gaat, is dat geen probleem. Je kunt altijd je afspraak wijzigen. Je arts kan ook een aanvraagformulier voor je invullen of een voorschrift maken. Wil je een afspraak maken of aanpassen? Bel dan gratis naar 0800 60 160.

Het onderzoek is volledig gratis als je bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten, dus je betaalt geen remgeld.

Je beslist zelf of je wilt deelnemen of niet. Zorg ervoor dat je goed ge├»nformeerd bent, zodat je begrijpt wat het onderzoek inhoudt en wat het doel ervan is. Heb je vragen? Bel gratis naar 0800 60 160 of ga naar www.bevolkingsonderzoek.be voor meer informatie.

Naar top