Menu

Naar de lijst

Minder brol bij onze bol - winnaars

Gepubliceerd op
BPU_0986

Vorig jaar organiseerde IGEAN de tekenwedstrijd 'minder brol bij onze bol' voor de schoolkinderen in onze gemeente. Dit initiatief kadert in een sensibiliseringsactie om bewust om te gaan met glasafval. 

Ieder kind kon een ontwerp insturen om de glasbollen in onze gemeente op te fleuren. Het resultaat was overweldigend! Honderden tekening kwamen binnen, werden beoordeeld door een deskundige jury, en eind december kon er gestemd worden op de top drie. Deze week was het dan eindelijk zo ver: het winnende ontwerp werd onthuld. 

Je kan de tekeningen bewonderen op de glasbol aan de Kleidaallaan (Nieuwe dreef), UNO-laan/Eikenlaan en de Bareelstraat. 

Adopteer een glasbol

Erger jij je net als onze tekentalenten ook aan de rommel die soms rond de glasbol te vinden is? Wil jij je engageren om de buurt rond de glasbol mee proper te houden? Wil jij met andere woorden graag een glasbol adopteren?

Een glasbolmeter of -peter controleert regelmatig de netheid rond een glasbol in de buurt. Je meldt overvolle glasbollen of sluikstort bij IGEAN en helpt mee om klein zwerfvuil rond de bol op te ruimen. Dankzij de ondersteuning van Mooimakers helpen we je ook om, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag.

Word glasbolmeter of -peter via www.igean.be/adopteer


;