Menu

Naar de lijst

Mijn VerbouwPremie: Vlaamse renovatie- en energiepremies

Gepubliceerd op
Verbouwpremie

Mijn VerbouwPremie is het nieuwe online loket van de Vlaamse overheid voor de aanvraag van premies voor renovatie en energiebesparende investeringen. Heb je plannen om jouw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Met 1 loket en een vereenvoudigde procedure is het nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen.

Voor wie?
Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand.

Voor wat?
Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.

Welk bedrag?
Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per vierkante meter of per installatie.

Ontdek via de simulator op www.mijnverbouwpremie.be op welke premies en premiebedragen je recht hebt. Je vindt er ook meer informatie over de renteloze Mijn VerbouwLening waarmee renovaties gefinancierd kunnen worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op een betere energieprestatie.


;