Menu

Naar de lijst

Met waterbus naar Antwerpen!

Gepubliceerd op
Waterbus Traject waterbus Vaarroute waterbus

Tussen 7 en 10 juli kan je vanuit Hemiksem met een waterbus naar het Steenplein in Antwerpen varen. Gedurende die periode gaan in de Koekenstad de ‘Tall Ships Races’ door. Een ideale gelegenheid om de  waterbus een keertje uit te testen met het oog op 2017.  Vanaf dan komt er normaal een dagelijkse verbinding via  het water die via Hemiksem naar de Antwerpse haven zal varen.

The Tall Ships Races zijn een bekende internationale zeilwedstrijd. Gedurende de vier dagen dat de schepen Antwerpen aandoen valt er heel wat te beleven. Zo’n  4000 jongeren en 400 officieren van verschillende  nationaliteiten zullen de 50 aanwezige schepen  bemannen.

Tickets
Je kan het evenement vanuit Hemiksem op een originele manier bijwonen. Als je tijdig (online) tickets reserveert brengt de waterbus je via de Schelde naar het Antwerpse Steenplein. Kostprijs voor een ticket (heen en terug) bedraagt 2 euro. Wie jonger is dan 12 jaar vaart gratis mee. Wil je verder de Schelde op varen, dan kan dat via de reeds bestaande (betalende) pleziervaarten.

Tijdens het wachten op de boot is er in Hemiksem -net zoals in Hoboken- speciale randanimatie voorzien! Vermits de parkeergelegenheid aan het veer beperkt is kom je best te voet of met de fiets. Er worden extra fietsenstallingen voorzien.

2017: dagelijks tochten naar Antwerpen?
Momenteel lopen er volop onderzoeken maar vanaf 2017 zal er in Hemiksem mogelijk elke dag een waterbus passeren met als bestemming de Antwerpse haven. Op die manier zou een deel van het woon-werkverkeer tussen Temse en de stad Antwerpen via het water kunnen gebeuren wat het verkeer via de weg kan helpen ontlasten.
Op het water sta je nooit in de file dus als deze eerste test veel volk aanspreekt en alles volgens plan verloopt, wordt de waterbus mogelijk het perfecte vervoersmiddel om elke dag tijdig en stressloos naar het werk én terug te varen!

Lees alles over de waterbus op de website van Port Of Antwerp


;