Menu

Naar de lijst

Maak je tuin watervriendelijk

Gepubliceerd op
Regenton

Klimaatverandering zorgt voor langdurige droogtes en intense regenbuien met watertekorten en overstroming tot gevolg. Dat hebben we al in levende lijve ondervonden. Tegelijkertijd is er zoveel verharding waardoor regenwater niet in de bodem kan indringen.


Ook jij kan als burger met je tuin meehelpen aan een betere waterhuishouding. In de infosessie rond ontharden en beplanten ontdek je welke kleine ingrepen mogelijk zijn voor je terras, tuinpad en oprit. We staan stil bij ontharding, waterdoorlatend materiaal en plantenkeuze. En er wordt voldoende tijd voorzien voor reflectie over de eigen specifieke tuinsituatie.

Bij de infosessie rond opvang en hergebruik kom je te weten op welke manieren je het hemelwater van je dak kan opvangen. Daarnaast ontdek je de mogelijkheden voor infiltratie van het water in een wadi of poel. We staan uitgebreid stil bij de aanleg, beheer en plantenkeuze.

En alsof dat nog niet volstaat, krijg je nog eens tal van tips om met beplanting bij te dragen aan een betere waterhuishouding.

Praktisch

-De infosessie watervriendelijke tuin: ontharden en beplanten gaat online door op 18 april.

-De infosessie watervriendelijke tuin: opvang en hergebruik gaat online door op 16 mei.

-Schrijf je in via de website van IGEAN.


;