Menu

Naar de lijst

Kort nieuws

Gepubliceerd op
kort-nieuws-breed

20 december - Zin om het nieuwe jaar sportief in te zetten? Vanaf midden januari zijn er weer lessenreeksen aquafitness en -gym in Intergemeentelijk zwembad DOK3.

8 november - Morgen, woensdag 9 november, is er een nationale staking voor meer loon en meer koopkracht. Heb je morgen het openbaar vervoer nodig? Raadpleeg dan de routeplanners op www.delijn.be/nl/routeplanner en/of www.belgiantrain.be/nl. Ook de veerdienst tussen Hemiksem en Bazel zal verstoord zijn, waarschijnlijk vanaf vanavond. Daarover vind je meer info op www.agentschapmdk.be/.../veerdienst-bazel-hemiksem.

13 oktober - Nog op zoek naar een tof sportkamp voor je kinderen (° 2015-2018) in de herfstvakantie? Er zijn nog plaatsen vrij voor ons kamp 'omnisport en zwemmen' dat plaatsvindt op 31 oktober, 3 en 4 november. Inschrijven kan tot 24 oktober. Alle info vind je in de brochure van de Vakantiekriebels op bit.ly/3VpT3ZZ (blz. 5).

12 augustus - Herinnering: naar aanleiding van Maria-Hemelvaart maandag 15 augustus een gewijzigde regeling voor afvalophaling.

✅ Het gft-afval wordt gewoon opgehaald.

❌ Het huisvuil wordt uitzonderlijk niet opgehaald.

Om de hitte wat voor te zijn, startmaandag 15 august de ophaalronde al om 6.00 uur. Zet je afval dus zeker al zondagavond aan de straatkant.

7 augustus - De afvalophalers van IGEAN springen morgen, maandag 8 augustus, nog vroeger dan normaal uit de veren. Om de hitte wat voor te zijn, start de ophaalronde al om 6.00 uur. Zet je afval dus zeker al vanavond aan de straatkant.

1 augustus - Door een technische panne is veerdienst tussen Hemiksem en Bazel momenteel en voor onbepaalde duur onderbroken. Je kan als alternatief gebruikmaken van de veerdienst tussen Hoboken en Kruibeke. Meer info en de laatste update rond de storing vind je op www.agentschapmdk.be/.../veerdienst-bazel-hemiksem.

19 juli - Het Gemeentemagazijn is vandaag open tot 13.00 uur. Als gevolg van de extreme temperaturen, werken onze uitvoerende technische diensten immers volgens een aangepaste uurregeling.

19 juli - IGEAN kon gisteren niet alle gft-containers in Hemiksem ledigen. Deze ochtend zetten de ophalers hun werk verder. Laat je gft-container, indien ze niet geledigd werd, dus nog even buiten staan.

16 juli - Water halen uit onbevaarbare waterlopen, zoals grachten en beken, is tijdelijk verboden in de hele provincie Antwerpen. Gouverneur Cathy Berx heeft dit verbod ingesteld naar aanleiding van het aanhoudend droge weer en de lage tot zeer lage waterstand in de onbevaarbare waterlopen. Lees er meer over op www.gouverneurantwerpen.be/.../tijdelijk-verbod....

15 juli - Op 21 juli vieren we de nationale feestdag. Het Administratief Centrum, het Gemeentemagazijn en BKO 't Merelhofke zijn dan gesloten. Er is ook geen speelpleinwerking. De bibliotheek en het recyclagepark zijn op donderdag altijd toe. De ophaling papier en karton gaat gewoon door.

Op vrijdag 22 juli zijn de gemeentelijke diensten eveneens gesloten. De bibliotheek en het recyclagepark zijn op vrijdag 22 juli wel open volgens de normale openingsuren.

23 juni - Morgen, vrijdag 24 juni, is ons intergemeentelijk zwembad DOK~3 uitzonderlijk gesloten, wegens een personeelsdag. Vanaf zaterdag 25 juni ontvangt het zwembadteam je weer met open armen.

19 juni - Morgen, maandag 20 juni, is er een nationale staking voor meer loon en meer koopkracht. Heb je morgen het openbaar vervoer nodig? Raadpleeg dan de routeplanners op www.delijn.be/nl/routeplanner en/of www.belgiantrain.be/nl. Ook de veerdienst tussen Hemiksem en Bazel zal verstoord zijn, waarschijnlijk vanaf vanavond. Hierover vind je meer info op www.agentschapmdk.be/.../veerdienst-bazel-hemiksem.

18 juni - Nog tot 16.30 uur ben je van harte welkom op de eerste rommelmarkt van Woonzorgcentrum Hoghe Cluyse, in de Bouwerijstraat, nr. 50. Het WZC biedt drankjes en hotdogs aan.

18 juni - Reserveerde jij een afspraak voor hulp bij je belastingaangifte op maandag 20/06? Neem zeker alle mogelijke relevante documenten mee en respecteer het gereserveerde tijdslot. De zitdag van de FOD Financiën gaat door in de zaal Frans Cauwenberghs in het Administratief Centrum.

17 juni - Vandaag en morgen is het uitzonderlijk warm. Kinderen, ouderen en alleenstaanden zijn erg kwetsbaar tijdens deze warme dagen. Wil je weten wat jij voor hen kan doen? Surf dan naar www.warmedagen.be/zorg-voor-elkaar. Op deze website vind je ook meer algemene tips in verband met afkoeling, bescherming tegen de hitte, sporten bij warme weer...

14 juni - We herinneren er graag aan dat je op maandag 20 juni in ons Administratief Centrum ondersteuning kan krijgen bij je belastingaangifte. De zitdag van de FOD Financiën gaat door tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 15 uur. Een afspraak duurt 12 minuten. Je reserveert een afspraak door te bellen naar het onthaal van het AC (03 288 26 20). Meer info vind je op https://hemiksem.be/nieuws/ondersteuning-belastingaangifte.

8 juni - IGEAN werft jobstudenten aan om de vaste teams van parkwachters op de verschillende recyclageparken te versterken. Op zoek naar een gevarieerde en boeiende (weekend)job op maat van jouw studieschema? Ben jij een enthousiaste en leergierige jobstudent die op zaterdag en/of woensdag aan de slag wilt gaan op één van de 24 IGEAN-recyclageparken? Stel je dan kandidaat via https://bit.ly/wijzoekenjobstudenten.

4 juni - Vanavond zet het tv-programma Vlaanderen Vakantieland de Rupelstreek en dus ook Hemiksem in de kijker. Maureen Vanherberghen en actrice Lauren Müller, Thilly uit Thuis, nemen de baksteenfietsroute langs de Rupel en houden onderweg ook halt aan onze Sint-Bernardusabdij.

Vlaanderen Vakantieland wordt uitgezonden op Eén, van 18.40 tot 19.00 uur.

3 juni - Op maandag 6 juni is het pinkstermaandag. Er is dan geen ophaling van huisvuil. Het gft-afval wordt wel opgehaald. Het Recyclagepark is op 6 juni gesloten, net als het Administratief Centrum, het Gemeentemagazijn, BKO 't Merelhofke en de Bibliotheek.

2 juni - We zoeken nog verschillende jobstudenten voor onze schoonmaakdienst, groendienst en Woonzorgcentrum Hoghe Cluyse. Zin in een zinvolle zomer en een centje extra? Surf dan vlug naar https://hemiksem.be/bestuur-en.../jobstudenten-zomer-2022.

31 mei - Opgelet, momenteel is er geen veerdienst tussen Hemiksem en Bazel door de nationale staking. De dienstverlening van het veer zal nog tot morgen 1 juni, 8 uur 's morgens volledig onderbroken zijn. Meer info kan je vinden op https://www.agentschapmdk.be/.../veerdienst-bazel-hemiksem.

30 mei - Morgen, dinsdag 31 mei, is er een nationale stakingsdag in de openbare sectoren. De Lijn en de NMBS werkten alvast een alternatieve dienstenverlening uit die je via hun routeplanners kan raadplegen: www.delijn.be en www.nmbs.be.

20 mei - Door de hevige regenval is er één rijstrook in de UNO-laan voor een stuk niet berijdbaar. Het verkeer dat van de Gemeenteplaats komt, moet via de Parklaan omrijden.

De Lijn laat weten dat tot en met woensdag 25 mei de halte op de UNO-laan ter hoogte van de Beukenlaan zal vervangen worden door een halte aan Kerkeneinde ter hoogte van de Jan Sanderslaan.

12 mei - Door een teambuilding van onze uitvoerende technische diensten, is het gemeentemagazijn morgen, 13 mei, uitzonderlijk gesloten. Vanaf maandag 16 mei kan je er weer terecht.

De Lijn laat weten dat tot en met woensdag 25 mei de halte op de UNO-laan ter hoogte van de Beukenlaan zal vervangen worden door een halte aan Kerkeneinde ter hoogte van de Jan Sanderslaan.

12 mei - Morgen, 13 mei, rijden sommige bussen of trams mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, heeft De Lijn een alternatieve dienstregeling uitgewerkt die je kan raadplegen op www.delijn.be/nl/routeplanner/. Geef als datum 13 mei in. Zo zie je meteen welke bussen en trams effectief zullen rijden.

2 mei - Organiseert je vereniging een activiteit? Plan je een wafelenbak, spaghettislag of komt er een fuif of optreden aan? Toon aan Hemiksem wat jouw vereniging doet! Registreer je evenementen op https://hemiksem.be/kalender/stel-een-event-voor. De activiteit verschijnt dan in onze digitale evenementenkalender.

29 april - Het baby- en peuterbad van intergemeentelijk zwembad DOK~3 heropent vandaag. Vanaf 16 uur kunnen de kleinste waterratten er weer naar hartelust spetteren en spatteren.

25 april - Normaal gezien zouden we op donderdag 28 april een opruimactie met inwoners in onze gemeente organiseren. We hebben beslist om de opruimactie te verplaatsen naar de week van 18 tot 25 september. Dan vindt immers de Week van de Duurzame Gemeente plaats en kan onze opruimactie nog meer de aandacht krijgen die ze verdient.

15 april - Op maandag 18 april is het paasmaandag. Het administratief centrum, gemeentemagazijn, BKO 't Merelhofke en de bibliotheek zijn dan gesloten. Het recyclagepark is op maandag altijd toe. Opgelet: omwille van de feestdag wijzigt ook de afvalophaling. Op zaterdag 16/04 wordt gft en huisvuil opgehaald, op dinsdag 19 april wordt pmd opgehaald. Maak er een deugddoend paasweekend van!

11 april - Omwille van paasmaandag, haalt IGEAN in onze gemeente op zaterdag 16 april het huisvuil en gft-afval op. Op dinsdag 19 april vindt de pmd-ophaling plaats. Tip: gebruik de Recycle!-applicatie om geen enkele info over afvalinzameling te missen.

11 april - In Schelle zijn er ongeveer zestien herten ontsnapt. De politie doet er alles aan om ze zo snel mogelijk veilig en wel terug te brengen naar hun thuisbasis. Ondertussen vragen we om in Schelle en Hemiksem de nodige voorzichtigheid op de baan aan de dag te leggen. Matig je snelheid en wees alert voor plots overlopende herten. Alvast bedankt.

6 april - De openingsuren van het gemeentemagazijn worden uitgebreid. Vanaf nu kan je ook tussen 8 en 12 uur (op vrijdag tussen 8 en 11.55 uur) terecht in het magazijn. Meer info vind je op hemiksem.be/bestuur-en-beleid/diensten/gemeentemagazijn.

2 april - Onze groendienst fleurt momenteel de gemeente op met nieuwe aanplantingen. We vragen dan ook om de plantenvakken vrij te houden. Zet er geen vuilniszakken of andere spullen neer, want die maken de nieuwe planten kapot.

1 april - De NMBS past haar treinaanbod omwille van de paasvakantie tijdelijk aan. Van zaterdag 2 april tot en met maandag 18 april rijdt de S32-trein Puurs - Antwerpen-Centraal - Essen/Roosdaal (NL) om het uur in plaats van om het halfuur. In de omgekeerde richting geldt hetzelfde. Tijdens de spitsuren rijdt de S32-trein tussen Puurs en Antwerpen-Centraal wel om het halfuur. Je kan je treinroute plannen via www.belgiantrain.be.

29 maart - In een groot deel van de gemeente werkt momenteel de openbare verlichting niet. Fluvius is op de hoogte van het probleem en doet het nodige om het op te lossen.

22 maart -  Rond 18.40 uur is er een kleine containerbrand geweest op het bedrijf Lamifil. Daarom is er momenteel een lichte ammoniakgeur in de buurt van het bedrijf.

In de omgeving van de Statieplaats en Statiestraat is deze geur waarneembaar.

Uit metingen van de brandweer blijkt er geen gevaar te bestaan voor de volksgezondheid. De brand is tevens al enige tijd onder controle. Uit voorzorg vragen we de inwoners uit die buurt deze nacht ramen en deuren gesloten te houden.

18 februari - De NMBS meldt dat door de storm het treinverkeer tussen 14 uur en 18 uur onderbroken zal zijn in een deel van Vlaanderen. 

Meer informatie vindt u via deze link of in de NMBS-app. 

IGEAN laat ook weten dat de recyclageparken deze namiddag dicht zijn. Had u een reservatie? Dan neemt IGEAN nog contact met u op.

17 februari - Het KMI laat weten dat het morgennamiddag en -avond stormweer verwacht met rukwinden tussen 100 - 130 km/ uur in de Provincie Antwerpen en kondigt code oranje af.

- Blijf binnen als je niet buiten moet zijn

- Blijf weg uit parken en bossen 

- Verwijder alle losliggende objecten rondom het huis en sluit ramen en deuren goed af.

- Zet je auto uit de buurt van bomen en schuttingen.

Stormschade? Bel 1722 of gebruik het meldingsformulier van de brandweer.

18 januari - Overal in Vlaanderen zamelt Rode Kruis Vlaanderen bloed in. In 2022 kan je bloed geven in Depot Deluxe op 20/1, 7/4, 7/7 en 6/10? Je bent telkens welkom tussen 18 en 20.30 uur. Ga jij ook langs?

28 december - De gemeentelijke groendienst haalt op maandag 10 en dinsdag 11 januari alle afgedankte kerstbomen op. Zet je kerstboom op 10 januari voor 9 uur goed zichtbaar aan de straatkant.

Kerstbomen van kunststof of bomen die nog versierd zijn worden niet opgehaald. 

7 december - De gemeentelijke groendienst is vandaag gestart met het snoeien van de bomen. Volgende straten komen aan bod (in volgorde): Statiestraat - K. de Backerstraat - De Bosschaertlei - Charlottalei - Notelaarstraat - Lindelei. De werken staan nog gepland tot 22 december.

Om de werken vlot en veilig te kunnen laten doorgaan vragen we je om het parkeerverbod te respecteren. In januari gaat de groendienst verder met het snoeien van de bomen in andere straten. 

29 november - Werd het gft in jouw straat vandaag niet opgehaald, laat de container dan aan de straatkant staan. Morgen - dinsdag 30 november - komt IGEAN langs om ze te ledigen!

De verhoogde besmettingscijfers hebben gevolgen voor de afvalophaling. Door een tekort aan beschikbare collega's kon IGEAN dit vandaag niet volledig afwerken. Bedankt voor je begrip!

24 november - Eerstelijnszone RupeLaar (Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle) is dringend op zoek naar vrijwilligers voor de ondersteuning van het lokaal contactonderzoek. De opdracht bestaat uit het opbellen van mensen met een positieve test en het stellen van een 4-tal vragen aan de hand van een verslagsjabloon. Je krijgt hiervoor een korte online opleiding.

Ze zijn specifiek op zoek naar telefonisten met een (para)medische achtergrond. Kom jij het team versterken? Stuur dan een mailtje naar info@rupelaar.be.

19 november - Breng je batterijen tussen 22 en 28 november binnen in het recyclagepark en ontvang een gratis batterijtester zolang de voorraad strekt.

17 november - Donderdag 18 november is het gemeentemagazijn uitzonderlijk gesloten. Vanaf vrijdag staan onze medewerkers weer voor je klaar.

12 november - UPDATE: 11.40 uur: De treinsituatie is opnieuw normaal.

Vanwege een incident in Hemiksem is het treinverkeer op de lijn Puurs - Antwerpen voor onbepaalde duur onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in tussen Puurs en Antwerpen-Berchem.

27 oktober - Benieuwd naar de duurzame initiatieven in onze gemeente? Wil je meer weten over de groepsaankoop spouwmuurisolatie of de regenwatertonnen in jouw IGEAN recyclagepark? Lees dan snel verder in de Energieke krant!

www.igean.be/energiekekrant

26 oktober - Wist je dat papier en karton recycleren minder energie vraagt dan de productie van nieuw papier? En dat het tot 7 keer opnieuw gerecycleerd kan worden?

Op zaterdag 30 oktober krijg je op het recyclagepark een handig blik met natuurtouw cadeau.* Zo kan je het papier makkelijk samenbinden. Natuurlijk mag je het ook nog altijd inpakken in een kartonnen doos. Samen houden we de straten proper. 

22 oktober - Publieke inspraak over het plan-MER voor het uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval (2023-2028).

Momenteel werkt OVAM aan een nieuw uitvoeringsplan voor afvalstoffen met aandacht voor de planning van maatregelen rond preventie, selectieve inzameling en eindverwerking van huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval voor de periode 2023-2028.

Meer info: https://hemiksem.be/leefomgeving/openbare-onderzoeken

21 oktober - De themawandeling “Steenbakkerstunnels herontdekt” werd door jullie verkozen tot wandeling van het jaar 2021. Om deze overwinning te vieren en jullie te bedanken voor je stem, organiseert Toerisme Rupelstreek op zaterdag 13 november gratis begeleide tunnelwandelingen. Ontdek samen met een gids het verhaal achter de tunnels.

Meer info: https://www.toerismerupelstreek.be/nieuws/gratis-begeleide-tunnelwandelingen/

15 oktober - Eerstelijnszone Rupelaar blijft inzetten op een zo goed mogelijke bescherming tegen het coronavirus. Alle 85-plussers en risicopatiënten werden uitgenodigd en krijgen momenteel hun derde prik. De bewoners van woonzorgcentra in onze regio kregen gisteren, 14 oktober, ook hun derde vaccin. Wie ouder is dan 65 wordt begin november uitgenodigd voor een booster prik in het vaccinatiecentrum in Niel. Kom jij in aanmerking voor een derde prik?

14 oktober - Restafval, GFT en PMD worden van oktober tot en met april tweewekelijks opgehaald op maandag. Stond je afval per ongeluk toch buiten afgelopen maandag? Dan vragen we om dit op maandag 18 oktober aan te bieden en niet op de stoep te laten staan.

Raadpleeg hier de ophaalkalender: https://hemiksem.be/leefomgeving/ophaalkalender

1 oktober - Onlangs zijn alle 85-plussers in ELZ RupeLaar uitgenodigd voor een 3de prik, dit op 15 en 16 oktober in het vaccinatiecentrum in Niel.

Meer info: https://vaccinatiecentrumrupelaar.be/updates/

30 september - De twintigste editie van de Week van de Fair Trade vindt plaats van 6 tot 16 oktober. Doe mee met De Langste Koffieklets.

Meer info: https://www.oxfamwereldwinkels.be/campagne/week-van-de-fair-trade/

29 september Enthousiaste vrijwilligers huiswerkondersteuning gezocht

Het Huis van Het Kind Hemiksem is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kinderen uit de lagere school willen ondersteunen bij hun schooltaken.

Wie zoeken we:

 • Je gaat graag aan de slag met kinderen van de lagere school en hun ouders.
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je hebt wekelijks een gaatje in je agenda na de schooluren.
 • Je wil werken met kleine groepjes kinderen.
 • Je engageert je voor een langere periode, liefst het volledige schooljaar.
 • Je helpt de kinderen in het overlopen van de agenda, rekenen, lezen, schrijven, enzoverder.
 • Je bent erg gemotiveerd om kinderen te ondersteunen.
 • Je staat er als vrijwilliger niet alleen voor, wij zorgen voor de nodige ondersteuning!

  Interesse?

  Neem dan contact op met onze dienst via huisvanhetkind@hemiksem.be of op het algemeen nummer 03 288 26 20.

  29 september - Op zondag 3 oktober 2021 gaat er op de Gemeenteplaats een tweedehandsverkoop door. De Gemeenteplaats wordt daarom afgesloten voor het verkeer van het kruispunt met de Lindelei tot het kruispunt met de Unolaan (zoals met de markt) van 6 tot 20 uur. 

  29 september - Weekend van de Klant, dat is een feestelijk winkelweekend op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021. Verschillende handelaars verrassen hun klanten met een cadeautje of leuke actie!

  Ben je zelf handelaar of ben je onze middenstand genegen? Dan ben je morgen, donderdag 30 september om 20 uur, welkom op de open middenstandsraad in het gemeentehuis.

  28 september - In de Bloemenwijk werd het gft-afval gisteren niet opgehaald. Igean laat weten dat dit vandaag nog zal opgehaald worden.

  Heb je gemerkt dat je afval niet werd opgehaald, terwijl je het wel tijdig hebt buitengezet? Dan kan je contact opnemen met inzameling@igean.be.  

  15 juni - Het gemeentebestuur biedt voedergras aan.
  Wil je het grasland om hooi van te oogste komen maaien in het abdijpark? Het stuk grasland naast de abdij en voor de serviceflats is beschikbaar tot 1 juli.

  Interesse? Dan kan je terecht voor meer info bij de technische dienst van de gemeente via Dirk Smits op 03 288 26 60 of dirk.smits@hemiksem.be

  4 juni - In de loop van de namiddag en vanavond verwachten we, in tegenstelling tot de vorige dagen, intensere en meer gestructureerde onweersbuien. Er kan daarbij op verschillende plaatsen overvloedige neerslag vallen op korte tijd, waarbij er 30 l/m² op een uur tijd of 40 l/m² of zelfs meer op 6 uur tijd mogelijk is. Ook kunnen er hagelbollen van enkele cm voorkomen en plaatselijk felle rukwinden. 

  Gebruik het noodnummer 1722 voor niet-levensbedreigende hulp van brandweer (bijvoorbeeld omgevallen bomen, losgekomen dakpannen, wateroverlast,...)

  Meer info: https://stormschade.vlaanderen/

  27 mei  - Omdat niet al het huisvuil is opgehaald afgelopen woensdag zal er zaterdag een nieuwe ophaling zijn op de Gemeenteplaats en in de Terlochtweg.


  21 mei - De huisvuilophaling van maandag 24 mei(Pinkstermaandag) wordt verschoven naar woensdag 26 mei!

  Spreek gerust je buur aan als je ziet dat die zich vergist heeft. Bedankt alvast voor je medewerking.

  Ook alle gemeentediensten zullen op Pinkstermaandag gesloten blijven.

  Meer info over de ophaalmomenten: www.hemiksem.be/leefomgeving/ophaalkalender


  23 april - Het Lokaal bestuur Hemiksem is op zoek naar een deskundige communicatie die wil meeschrijven aan het boeiende verhaal van de gemeente. Verzorg jij binnenkort onze duidelijke en heldere interne en externe communicatie? Je staat te popelen om communicatieacties voor verschillende doelgroepen uit te werken? Weet jij hoe je onze on- en offline communicatiekanalen optimaal kan benutten? Dan ben jij waarschijnlijk de enthousiaste en flexibele communicatieve duizendpoot die we zoeken!

  Meer info: https://hemiksem.be/best.../deskundige-communicatie-b1-b3...

  23 april - Brand Groot Schietveld – gouverneur Berx kondigt provinciale fase van het rampenplan af.

  Sinds enkele uren woedt een brand in het Groot Schietveld na schietoefeningen van defensie. De rookpluim is ver buiten Brecht zichtbaar. De hulpdiensten zijn ter plaatse en doen het nodige.

  We krijgen ook meldingen van geurhinder in Hemiksem. Sluit bij last ramen en deuren of zet de ventilatie van je voertuig af.Vermijd de omgeving van Brecht.Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

  www.cathyberx.be

  Facebook:Noodplanning Gouverneur Antwerpen-pagina

  6 april - IGEAN organiseert in samenwerking met Vlaco de online infosessie "Thuiscomposteren". De infosessie is voor volwassenen en is helemaal gratis! Het enige wat je nodig hebt is een pc met internetverbinding én tonnen goesting om zelf te composteren.

  Je kan nadien zelf aan de slag om van jouw organisch keuken- en tuinafval voedzame compost te maken.

  Neem deel op 14, 20 of 29 april.

  Schrijf je in op www.igean.be/compostcursussen

  Bovendien is april de compostmaand. Ontdek IGEAN-compost op het recyclagepark en ontvang in april gratis tuinhandschoenen bij de aankoop ervan – zo lang de voorraad strekt! Meer info op www.igean.be/compost.

  31 maart - De uitbreidingswerken aan het skatepark zijn afgerond.

  Maar !!

  Het beton moet nog 21 dagen uitharden. We vragen je dus om het nieuwe gedeelte gedurende die tijd nog niet te gebruiken. Bij een goede uitharding zal de nieuwe infrastructuur zonder twijfel nog jaren skateplezier bezorgen in onze gemeente.

  Alvast bedankt voor je geduld!

  Tegelijk willen we een oproep doen om de geldende coronamaatregelen te respecteren zodat je met maximum 4 personen vanaf 18 jaar mag skaten of maximum 10 personen onder de 18 jaar. Hou het veilig en neem voldoende afstand van elkaar. 

  28 maart - Bespaar op water en plaats een regenwaterton! Vanaf 1 april beschikbaar in jouw IGEAN recyclagepark: een regenton van 310 liter en een regenton van 510 liter.

  Zoek je een meer modern exemplaar? Neem dan een kijkje op de website van IGEAN en bestel een design regenton, een regenton mét plantenbak of een grote regenton van 1000 liter.

  Alle details vind je op www.igean.be/regenwatertonnen

  25 maart  - Omdat volgende week (29 maart tot 2 april) alle lessen op de scholen zijn opgeschort zijn we voor de buitenschoolse opvang dringend op zoek naar jobstudenten om ons uit de nood te helpen.

  Heb je volgende week wat tijd vrij en werk je graag met kinderen? Neem dan voor meer info contact op met Thomas: thomas@hemiksem.be

  Bedankt!

  25 maart - Maak je niet ongerust als je nog geen uitnodiging kreeg van het vaccinatiecentrum. De uitnodigingen volgen naarmate de leveringen van vaccins in het centrum bevestigd worden.

  Iedereen krijgt een uitnodiging op afspraak. De volgende 1600 Pfizer-vaccins die we ontvangen werden op woensdag 24 maart toegediend. Ook volgende week woensdag zullen vaccins worden toegediend.

  Begin april zullen nog 1200 vaccins worden toegediend, verdeeld over afspraken op donderdag 1 en zaterdag 3 april. Hiervan is een deel Astra Zeneca en een deel Pfizer.

  Indien de afspraak die je werd gegeven niet past in jouw agenda, kan je door telefonisch contact op te nemen met het infopunt jouw afspraak verplaatsen op het nummer 03 269 30 00 (dagelijks tussen 9 en 19 uur).

  Er is geen mogelijkheid het type vaccin waarvoor je wordt uitgenodigd te wijzigen.

  Deze week kreeg je ook een brochure met meer info over het Vaccinatiecentrum RupeLaar in de bus.

  24 maart - Deze maand bestaat de jeugdboekenmaand 50 jaar! Het Huis van Het Kind Hemiksem-Niel-Schelle viert dit graag mee en bezorgde daarom begin maart alle kleuters geboren tussen 2015 en 2017 een vrolijk kaartje om een gratis prentenboek te komen ophalen. Kom nog tot het einde van de maand met je kaartje naar het Administratief Centrum en haal het boekje 'Garage Gust' op. Boekjes ophalen kan steeds op dinsdag van 14u-16u en van 18-19u30 of op woensdag van 14-16u. Wel een kleuter, maar geen kaartje ontvangen of passen de ophaalmomenten niet? Maak dan een afspraak met de medewerkers van Het Huis van Het Kind, huisvanhetkind@hemiksem.be of 03 288 26 20.

  22 maart - Vanmorgen werd de gemeentelijke basisschool De Regenboog uit voorzorg gesloten omwille van coronabesmettingen.

  De ouders van de kinderen werden door de school op de hoogte gebracht en zullen verder via de school geïnformeerd worden.

  11 maart - De sterke wind kan vandaag zorgen voor omgewaaide bomen, loshangende takken of schade aan daken.

  Voor deze oproepen is het noodnummer 1722 geactiveerd. Bel enkel dit nummer voor niet-levensbedreigende stormschade.

  10 maart - Omwille van een technisch probleem kunnen de noodnummers 112 en 101 tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn voor mensen met een abonnement van Telenet.

  Het is ook mogelijk dat uw oproep behandeld zal worden in de noodcentrale van Brussel in plaats van de noodcentrale van uw provincie.

  Als je moeilijkheden hebt om contact op te nemen met de noodcentrale, kan je proberen te bellen met een ander toestel.

  Alles wordt in het werk gesteld om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

  8 maart - Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone RupeLaar is er helemaal klaar voor.

  Van zodra de vaccins er zijn, vaccineren we ook de inwoners van de gemeenten Schelle, Niel, Boom, Aartselaar, Rumst en Hemiksem.

  Hiervoor kunnen we alle hulp gebruiken: van studenten tot gepensioneerden en van logistiek tot medisch. Er hebben zich al heel wat vrijwilligers aangeboden, maar we kunnen nog altijd hulp gebruiken.

  Wil jij ook graag meehelpen om er samen voor te zorgen dat we zo snel mogelijk ons normale leven weer kunnen oppikken?

  Stuur dan snel een mail naar vaccinatie.hr@vlotter.be.


  3 maart - Samen met Toerisme Vlaanderen en Toerisme Scheldeland doen we onderzoek naar toerisme in onze gemeente.

  Hoe sta jij tegenover het toerisme? Heb je advies of bezorgdheden?

  Laat het ons weten, via deze link!


  23 februari - VACATURE:

  IOED-Coördinator Rupelstreek.

  Recentelijk werd de projectvereniging ERFGOED Rupelstreek erkend als Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED). Met de nieuwe IOED willen de betrokken besturen hun ambities op het vlak van erfgoed verder vorm geven in een volwaardige professionele erfgoedwerking.

  Ben jij ook geboeid door Erfgoed? Stel je dan kandidaat voor de functie van IOED-Coördinator Rupelstreek!

  Meer informatie kan je hier op onze website vinden.


  23 februari - VACATURE:

  Lokaal bestuur Hemiksem is op zoek naar twee technisch assistenten voor haar uitvoerende technische dienst. Is deze vacature iets voor jou?

  Meer informatie kan je hier op onze website vinden.


  14 februari - Heb jij ‘m al? De nieuwste versie van de Recycle!-app? Zo wordt jouw afval op de juiste dag aanbieden een fluitje van een cent.

  Check of de app de laatste update kreeg. Enkel de nieuwste versie (2.1.4) bevat de ophaalmomenten van 2021. Het is belangrijk dat je notificaties toe staat (zowel in de app als via je smartphone-instellingen) om meldingen te ontvangen.

  11 januari - Niet alle kerstbomen worden vorige week opgehaald. Daarom organiseert de gemeente vandaag, maandag, een extra ronde voor de ophaling van kerstbomen. Denk eraan: kerstbomen met versiering of nog in de pot zullen niet opgehaald worden.

  4 januari - Kerstbomen worden dit jaar gratis opgehaald op donderdag 7 en vrijdag 8 januari. Je zorgt er best voor dat je kerstboom vanaf 6 januari 's avonds klaarligt voor je deur.

  Denk eraan: kerstbomen in kunststof of kerstbomen waar de versiering of pot niet van ontdaan is zullen niet meegenomen worden.

  8 december - Studenten verdiepen zich binnenkort in hun boeken voor hun examens in januari.

  Heb je nood aan een studeerplek in onze gemeente? Laat het ons weten via een mailtje op elodie@hemiksem.be

  25 november is de 'Internationale dag tegen geweld op vrouwen'.

  Uit onderzoek weten we dat 1 op 5 meisjes in Vlaanderen te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat 1 op 7 vrouwen het afgelopen jaar slachtoffer werd van partnergeweld. Dat 1 op 3 vrouwen wereldwijd tijdens hun leven een vorm lichamelijk en / of seksueel geweld ervaart.

  1712 is een professionele hulplijn voor burgers die een vraag hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 is een samenwerking tussen de Centra voor Algemeen Welzijnswerk en de vertrouwenscentra kindermishandeling. 1712 is er voor slachtoffers, plegers en omstaanders van geweld. De hulplijn is gratis en anoniem. 1712 kun je elke werkdag telefonisch, via e-mail of chat bereiken. Meer info vind je op 1712.be

  18 november - De herfst is ideaal wandelweer en onder een herfstzonnetje is een fietstocht ook nog best aangenaam.

  De vallende bladeren die op je stoep blijven liggen zorgen helaas wel voor gladheid voor voetganger en fietser. Daarom kan je best van tijd tot tijd eens je borstel nemen en de bladeren voor je deur opkeren. "Keer ne keer meer", dat is Helemaal Hemiksem

  3 november - De inzameling van kringloopgoederen via de recyclageparken zal tot nader order stoppen door de sluiting van de kringwinkels.

  Alle andere dienstverlening voor de inzameling van afval blijft gegarandeerd. Mocht dit door omstandigheden wijzigen, dan zullen wij je hierover uiteraard meteen informeren via onze website en sociale media.

  27 oktober - Inwoners die ingeschreven zijn op BE-alert kregen vandaag een sms met een belangrijke boodschap in de strijd tegen het coronavirus.

  Nog niet ingeschreven?

  Schrijf je vandaag nog in via https://www.be-alert.be/nl

  Het bericht dat vandaag werd verstuurd:

  BE-Alert - Het aantal coronabesmettingen stijgt ook in Hemiksem razendsnel. Sinds 10 oktober zijn in onze gemeente 140 nieuwe besmettingen bijgekomen. We kunnen dit virus stoppen, maar dan moeten we NU reageren. Beperk je contacten tot het absoluut noodzakelijke. Blijf zoveel mogelijk thuis en respecteer de zes gouden regels. Vraag ook je familie en vrienden om zoveel mogelijk thuis te blijven en contacten te mijden.

  Stop het virus, je hebt het zelf in de hand. Vergeet ook onze ouderen en kwetsbare ouders niet. Bel hen even op en vraag of ze iets nodig hebben. Hou afstand maar blijf verbonden met elkaar.

  Volg onze website www.hemiksem.be/nieuws voor regelmatige updates.

  Samen tegen corona, dat is Helemaal Hemiksem!

  23 oktober - Het is vandaag de 'Dag van de Jeugdbeweging.' Daarom zie je vandaag heel wat krijttekeningen op de stoepen in Hemiksem. Op die manier laten we zien dat onze jeugdbewegingen zelfs in coronatijden de moed niet laten zakken. Teken ook gerust een leuke krijttekening voor je deur en plaats je foto op Instagram met de hashtags #dvdjw en #helemaalhemiksem

  14 oktober - In de Bredestraat en nog enkele andere straten staat het huisvuil nog steeds buiten. Afgelopen maandag was het géén ophaling. We vragen iedereen die dit vergeten was om zo snel mogelijk het afval terug binnen te halen en op maandag 19 oktober correct aan te bieden.

  Meer info over de ophaalmomenten: https://hemiksem.be/leefomgeving/ophaalkalender

  11 oktober - Een kleine herinnering in verband met de huisvuilophaling!

  In oktober zijn we overgeschakeld naar de winterregeling waardoor restafval, pmd en gft om de 14 dagen worden opgehaald.

  Maandag 12 oktober is er géén ophaling.

  Heb je je vergist, haal je afvalfracties dan terug binnen en verwittig ook je buren als je ziet dat die zich ook vergist heeft.

  30 september - Wil je ook een groener gazon volgende zomer? Boost je grasmat met compost, nog voor het begint te vriezen!

  Ontdek IGEAN-compost op het recyclagepark in jouw buurt en ontvang in oktober gratis tuinhandschoenen bij de aankoop ervan – zo lang de voorraad strekt!

  Meer info op www.igean.be/compost.

  29 september - Nog tot 30 september kan je je gratis treinritten aanvragen. Daarmee kan je elke maand 2 ritten maken gedurende zes maanden. Je Hello Belgium Railpass aanvragen doe je via deze link: https://hello-belgium.be/#/

  10 september - Iedereen die batterijen binnenbrengt tussen 10 en 20 september, in het recyclagepark, krijgt een gratis batterijtester – zolang de voorraad strekt.

  Iedere bezoeker kan 1 tester ontvangen, ongeacht het aantal binnengebrachte batterijen. De reden dat men een gratis batterijtester ontvangt, is de volgende: een batterij is niet altijd helemaal leeg. Vaak kan je batterijen die niet meer werken in een toestel dat veel spanning vraagt (denk aan speelgoedautootjes), nog wel een tijdje gebruiken in een ander toestel zoals de keukenweegschaal of de afstandsbediening van je TV, omdat die weinig spanning nodig hebben.

  Heeft de batterij nog voldoende voltage? Gebruik ze dan nog even in een ander toestel vooraleer je ze binnenbrengt. Zo haal je echt alles uit je batterij!

  9 september - Dit jaar ziet het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker er helemaal anders uit. Corona steekt een stokje voor de traditionele verkoop met vrijwilligers aan winkels en deur-aan-deur. Daarom biedt de organisatie voor het eerst in 25 jaar zijn vermaarde azalea’s enkel online te koop aan.

  Koop je azalea (7 euro) via plantjesweekend.be. Vervolgens haal je plantje gratis af of laat je het leveren.

  In Hemiksem staat het afhaalpunt op de wekelijkse markt op 23 en 30 september tussen 9u en 12u.

  Je kan ook een plantje wegschenken aan de zorg. Kom op tegen Kanker verdeelt die plantjes aan zorgverleners in de ziekenhuizen.

  De opbrengst gaat naar broodnodige steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Koop daarom nu een azalea via plantjesweekend.be . Want elk plantje helpt een handje.

  3 september - Begeleiders gezocht

  Gemeentelijke basisschool Het Klaverbos is op zoek naar enthousiaste begeleiders die de leerlingen van het 4de leerjaar willen helpen bij hun huiswerk.

  Deze huiswerkbegeleiding zal doorgaan op maandag, dinsdag en donderdag, telkens van 15.25u tot 16.10u en start op maandag 7 september.

  Heb je deze dagen wat tijd en wil je graag helpen, neem dan contact op met Het Klaverbos via 03 887 43 71

  31 augustus - Morgen start het nieuwe schooljaar.

  Ouders van schoolgaande kinderen in Hemiksem kregen via de school de nodige informatie over de aanvang van het schooljaar.

  Om de veiligheid aan de schoolpoorten te garanderen vragen we:

  ✔️ een mondmasker te dragen (volwassenen en +12 jaar) aan de schoolpoort en schoolomgeving

  ✔️ kinderen naar de schoolpoort te begeleiden door 1 (groot)ouder

  ✔️ het schooldomein niet te betreden

  ✔️ de aanwijzingen van het onderwijspersoneel/begeleiders strikt op te volgen

  We wensen iedereen een veilig, leerrijk en succesvol schooljaar toe!

  Meer info over voorzorgsmaatregelen in het onderwijs: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voorzorgsmaatregelen

  25 augustus - Ben je gefrustreerd over zwerfvuil?

  Merk je een wegverzakking in je straat?
  Of stoor je je aan het onkruid op het openbaar domein?...

  Je lost het niet op door je mening te uiten op sociale media!

  Via de meldingskaart op onze website en via onze app kan je je vraag, opmerking of suggestie snel en correct bij de juiste dienst kenbaar maken. Samen zorgen we voor een correcte oplossing want ook dat is Helemaal Hemiksem!
  https://hemiksem.be/melding

  Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'HELEMAAL L HEMIKSEM Home Inwoners Welzijn & OCMW Leefomgeving Home Meldingskaart Meldingskaart Jouw e-mail*'


  13 augustus - Het KMI waarschuwt dat er vanaf deze namiddag en deze avond mogelijk intense onweersbuien kunnen ontstaan. Daarbij kan er op zeer korte tijd veel regen vallen en is ook hagel mogelijk.

  Het noodnummer 1722 is daarom geactiveerd voor niet-levensbedreigende hulp van brandweer (bijvoorbeeld omgevallen bomen, losgekomen dakpannen, wateroverlast,...)

  Meer info: https://stormschade.vlaanderen/


  13 augustus - Naar aanleiding van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart op zaterdag 15 augustus zal het recyclagepark gesloten zijn.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst


  9 augustus - De huisvuilophalers komen tijdens een hittegolf nóg vroeger uit hun bed om het afval op te halen. ’s Ochtends is het namelijk wat frisser. Op die manier wordt het werk voor hen een stukje draaglijker.
  Zet je afval daarom de dag voordien al buiten of vóór 6u 's ochtends op de dag van de ophaling!

  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten


  7 augustus - Verbod roken en vuur in bossen en natuurgebied

  De gouverneur heeft vandaag code oranje voor brandgevaar afgekondigd. Dit wil zeggen dat het verboden is te roken in bossen en natuurgebieden. Je mag er ook geen open vuur maken.

  Wanneer u dit weekend gaat ontspannen in de natuur: doe dat verstandig en op veilige afstand, met maximale aandacht voor de extra maatregelen die in onze provincie van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Blijf maximaal waakzaam en alert voor vuur in de natuur.


  5 augustus - Triagepunt

  Het triagepunt aan AZ Rivierenland is enkel op afspraak te bereiken. Daarom herinneren we je graag nog eens aan de werking.
  Als je geen afspraak hebt voor het triagepunt word je niet verder geholpen. Zonder afspraak kan je ook niet getest worden. Er kunnen ook geen rechtstreekse afspraken gemaakt worden op het triagepunt. Enkel je huisarts of zijn/haar vervanger (huisartsenwachtpost tijdens het weekend of feestdagen) kunnen dit doen, na telefonische of fysieke consultatie.

  Blijf veilig, zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: ‎lucht en buiten, ‎de tekst '‎Trif SPOEDGEVALLEN > アגמজ Rivierenland Heb ADEMHALINGS KLACHTEN? Ga direct naar onze > TRIAGE. POST! 1-PPV-96‎'‎‎


  4 augustus - De Covid-19 besmettingscijfers in onze gemeente zijn helaas in stijgende lijn. We roepen daarom met aandrang op om zich te houden aan de maatregelen om het virus niet verder te verspreiden en mee te werken aan het contactonderzoek.

  Hierbij verspreiden we nogmaals enkele tips. Als iedereen zich hier aan houdt, verspreiden we niet langer het virus.

  Blijf veilig, zorg goed voor jezelf en zorg voor elkaar.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'BLIJF WAAKZAAM BLIJF GOED VOOR JEZELF EN VOOR ANDEREN ZORGEN VAAK HANDEN WATER ΖΕΕΡ. GEEN HAND OF KUS. HOEST OF ELLEBOOG. LET EXTRA ZIJN VOOR SOCIALE BUBBELS VAN PERSONEN GEZIN GEDURENDE MAAND MENSEN GEVOELIG -MENSEN DIABETES OBESITASEN/ -MENSEN NCOMBINATEM ONGENO EVOELIGZIJN VOOR INFECTIES KOMENDE WEKEN EVENEMENTEN VERBODEN 1,5m JNALLE AFSTAND MONDMASKERS VERPLICHT OP OPENBAAR DOMEIN IEDEREEN MOET THUIS ZIJN TUSSEN VOOR NOODZAKELIJKE VERPLAATSINGEN WWW.HEMIKSEM.BE #SAMENTEGENCORONA HELEMAAL HEMIKSEM'


  23 juli - Door een verhoging van de Covid-19 besmettingscijfers verwachten dokters van de huisartsenpost en het triagepunt de komende dagen een grotere toeloop.

  De wachtdienst in het weekend dient enkel voor dringende zaken en zieke mensen. Er wordt geen telefonisch advies gegeven. Niet-dringende zaken en mensen di


  Contact

  Communicatiedienst

  Sint-Bernardusabdij 1
  2620 Hemiksem

  Tel: 03 288 26 90
  E-mail: informatie@hemiksem.be

  Openingsuren

  Maandag - donderdag:
  9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
  Vrijdag:
  9.00u - 12.00u
  Zaterdag - zondag:
  Gesloten
  Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 01/11/2023, 02/11/2023, 03/11/2023, 25/12/2023, 26/12/2023
  Deze dienst is nu gesloten
  ;