Menu

Naar de lijst

​Infoavond blootstellingsonderzoek zware metalen omgeving Umicore

Gepubliceerd op
Humane biomonitoring

Reeds geruime tijd is er bij de omwonenden rond de Umicore site in Hoboken ongerustheid over de blootstelling aan metalen en de effecten ervan op de gezondheid. Dit najaar start een grootschalig humane-biomonitoringsonderzoek bij 200 jongeren van 14-15 jaar die in een straal van 3 kilometer rond de fabriek van Umicore wonen, in Hoboken, Hemiksem en Kruibeke. Op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober is er een informatieavond over dit onderzoek.

De studie zal een grondige inschatting maken van de gezondheidsrisico’s voor de bevolking ten gevolge van de blootstelling aan lood, cadmium, arseen en roetdeeltjes. Meer weten? Kom dan naar één van de infoavonden voor het algemene publiek.

Dinsdag 25 oktober Infoavond in Gravenhof, Louisalei 7, Hoboken / 20.00 tot 21.30 uur
Drankje achteraf
Inschrijven niet nodig

Woensdag 26 oktober

Online infoavond
19.00 tot 20.00 uur
Inschrijven via deze link of via www.provincieantwerpen.be > humane biomonitoring Hoboken

Dit onderzoek komt er in opdracht van de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en Umicore. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) van de provincie Antwerpen, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), de Universiteit Hasselt en de Universiteit Antwerpen.


;