Menu

Naar de lijst

Hemiksem ontvangt verkeersveilig SAVE-label

Gepubliceerd op
SAVE

Vrijdagavond 30 september ontving de gemeente Hemiksem als derde gemeente uit de provincie Antwerpen het zogenaamde SAVE-label. Vertegenwoordigers van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) overhandigden het label in het bijzijn van Gwen Merckx, korpschef van de Politiezone Rupel aan een vertegenwoordiging van het schepencollege.

Lotgenotenorganisatie OVK zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken betrekt OVK steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. Daarvoor werd in 2011 het 'SAVE-charter Steden & Gemeenten' ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren. Het SAVE-charter bestaat uit 7 doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.

In het najaar van 2014 ondertekende de gemeente Hemiksem reeds het verkeersveilig SAVE-charter. Hiermee gingen we het engagement aan om te werken aan een SAVE-actieplan verkeersveiligheid gestoeld op 7 SAVE-doelstellingen. We zijn daarom ook ontzettend blij dat onze inspanningen beloond worden met de officiële uitreiking van het SAVE-label. Ook in de toekomst willen we er samen met onze inwoners alles aan blijven doen om Hemiksem zo verkeersveilig als mogelijk te houden!


;