Menu

Naar de lijst

Hallo Hemiksem belicht 250 jaar Sint-Niklaaskerk

Gepubliceerd op
HH september 22

Deze maand zet ons gemeentelijk informatieblad Hallo Hemiksem onder meer de 250ste verjaardag van de Sint-Niklaaskerk in de kijker. 

Rijke geschiedenis
De Sint-Niklaaskerk heeft een rijke geschiedenis die we samenvatten in 10 weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat onze kerk op de Gemeenteplaats ooit functioneerde als gemeentehuis? 

Orgelconcert, eucharistieviering en kerkschatten
Ook de evenementen rond de 250ste verjaardag van de Sint-Niklaaskerk komen aan bod. Op donderdag 8 september is er om 20.00 uur een orgelconcert. Op zondag 11 september is er om 11.00 uur een plechtige eucharistievering, opgeluisterd door het Qualikantokoor. In deze Hallo Hemiksem vind je een interview met twee bezielers van dit koor: dirigente Kathleen Van Hoofstat en koorlid Hilde Van der Aa. Op zondag 11 september kan je bovendien vanaf 14.00 uur verschillende kerkschatten bewonderen. Kinderen kunnen deelnemen aan een fotospeurtocht. Meer info vind je op www.facebook.com/250jaarSintNiklaaskerk.

Schoolzwemmen
Verder lees je in deze Hallo Hemiksem onder andere meer over de extra inspanningen van het lokaal bestuur voor schoolzwemmen, de voordelen van sociaal verhuren en informatie over de Grote Prijs Rupske Lauwers.

Downloads

pdf

;