Menu

Naar de lijst

Getuigenissen oud-werknemers Gilliotfabriek

Gepubliceerd op
logoTegelmuseum

Op vrijdag 2 oktober zakken een 30-tal studenten van de geschiedenis-lerarenopleiding secundair onderwijs aan de Karel de Grote-Hogeschool af naar de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Na een lezing van tegelspecialist dr. Mario Baeck over de geschiedenis van de tegelfabriek van Gilliot, die op een boogscheut van de abdij stond, zullen zij een bezoek brengen aan het Gilliot & Roelants Tegelmuseum en een wandeling maken langs enkele overblijfselen van dit vermaard tegelerfgoed. Op die manier worden ze compleet ondergedompeld in het verhaal van de Hemiksemse tegelnijverheid.

Dat zal ook nodig zijn. De studenten zullen in de laatste weken van 2015 immers een 15-tal oud-werknemers van de fabriek interviewen. Bedoeling is om via de gesprekken meer te weten te komen over verschillende aspecten van het fabrieksleven bij Gilliot. Van de sociale voorzieningen voor de werknemers tot de sfeer op de werkvloer, een hele resem thema’s zullen in deze interviews belicht worden.

Het Gilliot & Roelants Tegelmuseum doet bij deze ook een oproep naar andere oud-werknemers die willen getuigen over hun werk bij Gilliot. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot de cultuurdienst Hemiksem-Schelle via het e-mailadres cultuur@ivebic.be of het telefoonnummer 03 871 98 24.


Contact

Cultuurdienst IVEBICA

Gemeentehuis Schelle
Fabiolalaan 55

Tel: 03 871 98 24
E-mail: cultuur@ivebica.be
Website: http://www.ivebica.be

;