Menu

Naar de lijst

Gemeente bindt strijd aan tegen...

Gepubliceerd op
zwerfvuil

Sinds begin augustus heeft de gemeente Hemiksem een arbeider in dienst die zich volledig toelegt op sluikstort en zwerfvuil.

Deze ‘witte tornado’ zal actief sluikstort opsporen en opruimen. Meldingen met betrekking op vervuiling, zwerfvuil, etc. worden aan deze arbeider doorgegeven waarna hij onmiddellijk in actie komt.

Het probleem van sluikstort is een probleem dat veroorzaakt wordt door een kleine minderheid. Wanneer sluikstort wordt ‘ontdekt’ is het eigenlijk al te laat. Daarom zal de gemeente na het opruimen van het afval, ook steeds trachten om de daders op te sporen, hen te verbaliseren met een GAS-boete en hen zelf de factuur voor de opruimingskosten te laten betalen.

Mensen die getuige zijn van sluikstort vragen we om de gemeente te contacteren. Het storten van afval gebeurt immers op enkele seconden tijd, vaak op eerder verlaten plekjes. Daarom is elke tip die de sluikstorters kan ontmaskeren van belang.

Ondertussen werden reeds 4 sluikstorters geïdentificeerd. Zij worden gesanctioneerd met een GAS-boete die op kan lopen tot 350 euro met daarbovenop dus ook de kosten van de opruiming van het sluikstort. Een verwittigd man/vrouw…

Heb jij een melding of tip over sluikstort? Neem dan contact op met de dienst meldingen via 03 288 26 54 of melding@hemiksem.be.


;