Menu

Naar de lijst

Enquêtes in Hemiksem

Gepubliceerd op
fod_economie

Tussen september en december zullen twee verschillende enquêtes worden afgenomen bij een aantal inwoners van onze gemeente.

Enquête arbeidskrachten

Vanaf 3 oktober zullen enquêteurs van de Algemene Directie Statistiek gedurende 3 weken een bevraging uitvoeren bij verschillende huishoudens in Hemiksem. 

De enquête gebeurt op vraag van Eurostat en heeft als doel zo correct mogelijke gegevens te verzamelen over de werksituatie van elk lid van het gezin. Deelname is verplicht volgens het K.B. van 10 januari 1999

Een aantal gezinnen uit Hemiksem werden via het rijksregister lukraak uitgekozen. De betrokken huishoudens worden voor het bezoek per brief op de hoogte gebracht. Vaak krijgen gemeente en politie de vraag of zo'n enquête wel te vertrouwen is. In dit geval kan je dus op beide oren slapen. Mocht je toch twijfels hebben, de brief zal het gratis telefoonnummer 0800 120 33 vermelden waarop je tussen 9 en 17 uur steeds meer info kan krijgen over deze enquête.

Ook via de website van de Algemene Directie Statistiek wordt de echtheid van deze enquête bevestigd.

Enquête European Social Survey

België neemt sinds 2001 om de twee jaar deel aan de European Social Survey. De KU Leuven voert dit onderzoek uit om de sociale, politieke en ethische attitudes van onze landgenoten in kaart te brengen. Het onderzoek vindt telkens plaats in een aantal lukraak geselecteerde gemeenten. Voor de achtste ronde van dit onderzoek behoort Hemiksem tot de toevalssteekproef.

Tussen 14 september en eind december 2016 zullen er daarom interviewers van onderzoeksbureau TNS Dimarso op pad zijn in Hemiksem. Zij beschikken over een lijst van inwoners die door het toeval aangeduid zijn in het rijksregister. De interviewers zullen deze personen thuis bezoeken. Zij zullen zich steeds identificeren met een badge. Meer info vind je in de bijhorende folder

Downloads

pdf
Folder enquete.pdf
Grootte: 227 KB

;