Menu

Naar de lijst

De waterbus vaart uit vanaf 1 juli!

Gepubliceerd op
Waterbus

Het aftellen kan beginnen. De waterbus, een nieuw vervoermiddel over de Schelde, zet koers naar Antwerpen. Die zal, zoals voorzien, uitvaren op 1 juli. Vanaf vandaag maken Antwerpenaren kennis met de waterbuscampagne die verschijnt in de straten van Antwerpen. De waterbus wil de kers op de taart van de watermobiliteit zijn, zodat naast bestaande veren er een unieke verbinding naar de stad bij komt: over het water op de Schelde

Campagne
‘Een dagje fietsen in de polders? Ik vaar wel!’ – ‘Druk verkeer in Antwerpen? Ik vaarwel!’ Het Havenbedrijf wil met de waterbus een minder-hinder maatregel uitwerken voor de verkeersdrukte die vandaag heerst in en rond Antwerpen. De campagne wil mensen er van bewust maken dat de waterbus een alternatief vervoermiddel kan zijn.

“We realiseren, zoals beloofd, de waterbus. Bijna dagelijks spreken mensen me er over aan, het is duidelijk dat inwoners van Antwerpen en omliggende gemeenten er naar uit kijken. Een goed werkende waterbus moet mensen kunnen overtuigen om hun wagen thuis te laten. De Schelde is immers een onderbenutte snelweg voor woon-werkverkeer die we nu in een fase van ingrijpende werken optimaal moeten inzetten. De waterbus is ook ideaal voor wie er een dagje tussenuit wil met de fiets, want die kan mee aan boord,“ besluit havenschepen Marc Van Peel.

Traject
Tijdens ‘The Tall Ships Races’ vorig jaar gingen 8.000 passagiers aan boord van de waterbus. Sindsdien is er hard gewerkt aan een permanente lijn via het water. Het Havenbedrijf duidde onlangs een operationele partner aan voor de opstart van de waterbus op 1 juli. De route is in samenspraak met die operationele partner vastgelegd. De waterbus zal vanuit het Steenplein in Antwerpen– via een tussenstop in Kruibeke- naar Hemiksem varen en terug. De bestaande veerdienst tussen Hoboken en Kruibeke, maakt het mogelijk om ook vanuit Hoboken aansluiting te maken met de waterbus. Andersom is ook die beweging mogelijk in Hemiksem, waar passagiers het veer tussen Bazel en Hemiksem kunnen nemen om via het water naar Antwerpen te komen. Met een nieuw tijdelijk veer aan de voetgangerstunnel in Antwerpen kunnen tenslotte ook passagiers van linkeroever het Steenplein gebruiken als opstapplaats voor de waterbus. De waterbus en de veren verbinden op die manier zes vertrekpunten zodat het eenvoudiger wordt om je te verplaatsen via de Schelde.

Feestweekend
U vaart en feest mee? Het lanceringsweekend van de waterbus belooft een heus feest te worden. We voorzien animatie, eten en drinken maar bovenal een tochtje met de waterbus. Op zaterdag 1 juli vaart u mee tussen 9-22u, op zondag 2 juli tussen 9-18u. Om iedereen te laten kennismaken met de waterbus reserveert u uw plaats op www.dewaterbus.be. Helemaal gratis!


;