Menu

Naar de lijst

De Lijn schaft nachtbussen af

Gepubliceerd op
De Lijn logo

Vervoersmaatschappij De Lijn nam een ingrijpende beslissing: op 27 juni rijden de Antwerpse nachtbussen voor de laatste keer uit. Voornaamste reden voor de afschaffing is volgens De Lijn de te dure kostprijs.

In een officieel persbericht van De Lijn luidt het als volgt: “Zelfs aangevuld met een bijdrage van de gemeenten volstond de verkoop van vervoersbewijzen niet om de werkingskosten van het nachtnet te dekken. Bovendien werd de oorspronkelijke doelstelling – een verkeersveilige brug slaan tussen Antwerpen en de randgemeenten - niet steeds gerealiseerd. De Lijn zet het huidige nachtnet daarom stop. Samen met de stad Antwerpen en de betrokken gemeenten zoekt De Lijn nu naar betaalbare alternatieven voor verkeersveilig vervoer in de weekendnachten.”

De gemeente Hemiksem betreurt het afschaffen van het nachtnet en wil benadrukken dat het om een éénzijdige beslissing van De Lijn gaat. Bovendien werden de gemeentes heel laat van de beslissing op de hoogte gebracht. De gemeente Hemiksem had graag eerst een veilig en betaalbaar alternatief op poten willen zetten voor de nachtbussen definitief afgeschaft zouden worden. Daar werd echter geen gehoor aan gegeven.

De Lijn onderzoekt momenteel zelf een aantal alternatieven voor nachtelijk vervoer tijdens het weekend. Daarover lees je hier meer.


;