Menu

Naar de lijst

Controle PMD-zakken

Gepubliceerd op
gidsPMD

PMD maakte vroeger een groot deel van ons huisvuil uit. Door het PMD apart te sorteren en in te zamelen wordt een hoop verpakkingsmateriaal gerecycleerd in plaats van verbrand. We hebben er zelf ook voordeel bij, want een PMD-zak is veel goedkoper dan de huisvuilzak of -container.

Iedereen weet hoe zijn PMD te sorteren … of toch bijna iedereen. Want het PMD-residu, dit is de som van al het verkeerd gesorteerd PMD, bedraagt in onze regio meer dan 16 %. De meest gemaakte fout is dat de P van PMD wordt gelezen als ‘plastic’. De P staat echter alleen voor ‘plastic flessen en flacons’. Alle andere plastic afval mag dus niet bij het PMD.

Om je te helpen bij de sortering stuurt IGEAN begin september jobstudenten op pad. De jobstudenten zullen vóór de ophaling in enkele straten van de gemeente de aangeboden PMD-zakken op zichtbare afwijkingen controleren.

1. Geen zichtbare afwijkingen in de PMD-zak: IGEAN feliciteert!

De bewoners van het huis krijgen een brief waarin ze worden gefeliciteerd met hun goede sortering.

2. Wel zichtbare afwijkingen in de PMD-zak: IGEAN sensibiliseert!

De jobstudenten bellen aan om de bewoners te melden dat er iets fout in de PMD-zak zit. Er wordt ook meer uitleg gegeven bij de PMD-sorteerregels. De inwoners krijgen een brief waarin ze gewezen worden op de foute sortering van hun PMD.

Met deze positieve PMD-actie proberen we het PMD nóg beter te sorteren!

Heb je nog vragen, surf dan naar www.igean.be, www.betersorteren.be of bel naar de milieulijn 03 350 08 14.

Samen zorgen we voor juist gesorteerd PMD!


;