Menu

Naar de lijst

Chawan expo

Gepubliceerd op
CHAWAN

In 2005 vond in Hemiksem de allereerste Chawan-expositie plaats. Chawan verwijst naar een van oorsprong
Chinese theeceremonie. De bijhorende expo toont een prachtige verzameling Oosterse theekommen zoals die gebruikt worden bij de Zen-theeceremonies. Nu, tien jaar later, slaat de ondertussen wereldwijd bekende tentoonstelling opnieuw de tenten op in Hemiksem. Tussen 12 en 20 september stellen 122 geselecteerde keramisten uit 50 verschillende landen in de Sint-Bernardusabdij hun werk tentoon. Het gastland van deze 17e editie is Taiwan dat dan ook vertegenwoordigd wordt door een uitgebreide Taiwanese delegatie.
De tentoongestelde kommen zijn stuk voor stuk vervaardigd door verschillende geselecteerde meesters die internationaal erkend zijn in de kunstwereld. Naast de expo is er ook tijd voor workshops, lezingen en zowel traditionele als hedendaagse theeceremonies uitgevoerd door verschillende theemeesters.
Het is dan ook opmerkelijk dat de Chawan-tentoonstelling
voor deze jubileumeditie voor de tweede keer in de Sint-Bernardusabdij te bewonderen is. In tussentijd reisde de expo immers de hele wereld rond. Zo passeerde het ‘Internationale Chawan Expo Project’ onder meer in Nederland, Frankrijk, Zuid-Korea, Kroatië, VS, Japan, Taiwan en Singapore. Net als de eerste keer is Hemiksem ook nu geen eindpunt. Eind dit jaar staat immers de volgende expositie gepland in Tennessee in de Verenigde Staten. Zo leerde en leert na Hemiksem de hele wereld de prachtige keramiek van Chawan verder kennen. Dit internationale evenement is dan ook meer dan een bezoekje waard!

Praktisch:
- Locatie: Sint-Bernardusabdij, Hemiksem

- Tijdstip: zaterdag 19 september van 13 tot 18
uur en zondag 13 & 20 september van 10 tot
18 uur

- Toegang: tentoonstelling gratis,
lezingen: € 15 / € 10,
workshops: € 15 / € 10,
abonnement: € 30

- Info & inschrijvingen: www.chawanexpo.com -
janssensels9@hotmail.com of 0472 65 44 19


Contact

Cultuurdienst IVEBICA

Gemeentehuis Schelle
Fabiolalaan 55

Tel: 03 871 98 24
E-mail: cultuur@ivebica.be
Website: http://www.ivebica.be

;