Menu

Naar de lijst

Brandweerzone Rivierenland zoekt nieuwe brandweervrijwilligers

Gepubliceerd op
brandweer

Brandweerzone Rivierenland is volop op zoek naar nieuwe vrijwillige brandweermannen (m/v/x) in alle gemeentes van de zone, dus ook in Hemiksem. In maart start een uitgebreide aanwervingscampagne en worden tal van infomomenten georganiseerd.

Brandweervrijwilliger zijn is zoveel meer dan branden blussen. Je bevrijdt ook mensen uit verkeersongevallen (of liften). Je helpt mensen in jouw buurt na een serieuze storm. Ben je een dierenliefhebber? Ook een kat van het dak halen of een paard uit de beek redden kan één van je opdrachten zijn. Brandweer, dat is een familie, dat is teamgeest en vriendschappen voor het leven! Bovendien blijf je tijdens oefeningen en opleidingen voortdurend nieuwe technieken bijleren.

Heb je hiervoor interesse? Dan kan je in maart één van de vele infomomenten bijwonen. Het volgende is gepland:

  • 15 maart om 19u30: een online infomoment. Je ontvangt de link na inschrijving via www.brandweerzonerivierenland.be
  • Week van 20 maart: Hier-word-je-pompier- avonden in elke gemeente van zone Rivierenland. In Hemiksem zelf ben je op 24 maart vanaf 19u welkom in de brandweerkazerne. Adres: Georges Gilliotstraat 50. Je kan al eens een kijkje nemen in de kazerne en een praatje slaan met toekomstige collega’s.
  • 25 maart, van 11 tot 16 uur: Een zonale oefendag FGA (Federaal geschiktheidsattest) in de brandweerkazerne van Mechelen. Adres: Plattebeekstraat 11. Je kan er de fysieke proeven en de handvaardigheidsproeven al eens uitproberen. Er wordt ook een stand voorzien waar je je kan inschrijven voor de volgende FGA-proeven.

Alle verdere info met o.a. een folder, hoe je kan solliciteren en de verschillende stappen in het aanwervingsproces kan je bekijken via deze link: Rivierenland-Vurig verlangen om te helpen


;