Menu

Naar de lijst

Bezoek natuurgebied Walenhoek Niel

Gepubliceerd op
Walenhoek

Op zaterdag 28 mei organiseert de milieuraad van Hemiksem een wandeling in de Walenhoek te Niel. Dit prachtige natuurgebied wordt beheerd door Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Nadat eind jaren ‘70 de kleiontginning stopgezet werd, deden buurtbewoners, de gemeente Niel en de prille natuurbeweging iets ongewoons voor die periode: een oude kleiput redden van het stortspook. Het resultaat daarvan is een gevarieerd landschap met grote vijvers, poelen, rietkragen en struwelen (struiken van 1 tot 5 m hoog).

De wandeling wordt begeleid door een gids van Natuurpunt. Op de vijvers van Walenhoek zijn futen, knobbelzwanen, kuifeenden, meerkoeten en waterhoentjes bijna het hele jaar aanwezig. De rietkragen en struwelen zijn ideaal voor rietvogels zoals blauwborst en kleine karekiet. Breng alvast je verrekijker mee om deze vogels te kunnen bewonderen. Heb je er zelf geen in huis, geen probleem. Natuurpunt stelt een aantal verrekijkers ter beschikking.

Praktisch
We verzamelen om 09.30 u. aan ‘De Paardenstal’. Stevige schoenen bij droog weer, laarzen onontbeerlijk in regenperiodes.

Opgelet, moeilijk toegankelijk voor kinderwagens. Parking Boomsestraat, tegenover huisnummer 268 (Achterwegje, parking Boomsestraat inrijden en wegwijzers De Paardenstal volgen).

Na het bezoek bieden wij een drankje aan in het bezoekerscentrum De Paardenstal.

Het bezoek zal ongeveer 2 uur duren en er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Schrijf daarom tijdig in! Dat kan via mail sven.vangyseghem@hemiksem.be, of telefonisch op 03 288 26 63.


Contact

Sven Van Gyseghem

Technisch medewerker - milieu & huisvesting
03 288 26 63
omgeving@hemiksem.be
;