Menu

Naar de lijst

​Bebat – wereldkampioen sorteren en recycleren!

Gepubliceerd op
logo bebat_new

Wist je dat een gemiddeld gezin 115 batterijen in huis heeft, waarvan er 17 leeg zijn? Een hele hoop… Maar wat gebeurt er precies met die lege batterijen? Wel, Bebat geeft ze allemaal een tweede leven.
Iedereen die elektrische apparaten gebruikt op basis van batterijen, heeft wel al eens gehoord van Bebat, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling, sortering en recyclage van batterijen.
Bebat zorgt ervoor dat de metalen en waardevolle materialen opnieuw als grondstof naar de industrie gaan. Zo hoeven er geen natuurlijke grondstoffen worden aangeboord en sparen we met z’n allen het milieu!
Elk jaarzamelt Bebat zo’n 2,6 miljoen kilo lege batterijen in, waarmee we tot de absolute wereldtop behoren wat betreft sorteren en recycleren. Daar mogen we gerust fier op zijn!

Benieuwd om hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat?

Op zondag 21 september is Bebat te gast op de opendeurdag van de Brandweer in Hemiksem. Je kan er alles ontdekken over het recycleren van batterijen, je batterijen opnieuw opladen dankzij onze 'oplaadvriend' en nog veel meer.
Vergeet ook zeker niet die dag je gebruikte batterijen mee te brengen – wie weet maak je kans op een leuke prijs!

Alle soorten van gebruikte batterijen zijn welkom: knoopcellen, accu’s, batterijen uit gsm’s, draagbare computers, scheerapparaten, boormachines, radio’s, fototoestellen, videocamera’s, speelgoed, afstandsbedieningen,…

Meer info? Kijk op www.bebat.be


;