Menu

Naar de lijst

Actie 'Plant aan Hemiksem'

Gepubliceerd op
Plantworkshop 17 februari Affiche Plant aan Hemiksem

Waarom is mijn tuin belangrijk?

Vlaanderen is één van de meest verstedelijkte regio’s van Europa. Gelukkig bieden onze tuinen, die zich veelal achter dit grijze landschap bevinden, heel wat mogelijkheden. Wist je dat alle Vlaamse tuinen maar liefst 8% van de totale oppervlakte beslaan? Dat is veel meer dan het aandeel natuuren bosreservaten (2,5%). Als we onze tuinen natuurvriendelijk inrichten, kunnen we heel wat nuttige planten en dieren alsnog een toekomst geven!

Voor elke tuin wat wils

Of je nu een kleine of grote tuin hebt, een voortuin, gevel, terras, tegel of balkon: je kan altijd wel iets doen! Voor tuinadvies op maat organiseert Hemiksem een infomarkt waar je alles te weten komt over mogelijke soorten, plaats, onderhoud en wetgeving toepasbaar op jouw tuin. De infomarkt is gratis en gaat door op zondag 20 november op een unieke locatie: Aan het domein van de hoeve in de Assestraat 19 in Hemiksem van 11u tot 15u.

Bestelformulier voor Hemiksem

Inwoners van Hemiksem kunnen planten bestellen die geschikt zijn voor hun eigen tuin of mogelijkheden. De bestellijst download je hier. Ingevulde formulieren moeten binnen gebracht én betaald worden op de Technische Dienst (Sint-Bernardusabdij 1, 2620 Hemiksem) vóór 10 januari 2017.

Levering en plantdemo's

Het plantgoed zal in februari op een zaterdag geleverd worden (datum nog te bepalen). De bestellers worden via e-mail op de hoogte gebracht. Onzeker hoe je een boom, struik, haag,... plant? Tijdens de afhaaldag van het bestelde plantgoed zullen er demonstraties gegeven worden.

Te winnen

Elke bestelling maakt kans op ecologische prijzen. De hoofdprijs van deze tombolatrekking is een gezellig weekendje weg voor twee personen in een groene omgeving.

Download hier de volledige brochure.

Bekijk hier het promofilmpje!

Downloads

pdf
Plantaan affiche.pdf
Grootte: 175 KB
doc

Contact

Sven Vangyseghem

Technisch medewerker - milieu & huisvesting
03 288 26 63
omgeving@hemiksem.be

Milieudienst

Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem

Tel: 03 288 26 63
E-mail: omgeving@hemiksem.be

Het Administratief Centrum is enkel open op afspraak. Meer info kan u hier vinden.

Openingsuren

Maandag:
9.00u - 12.00u
Dinsdag - woensdag:
9.00u - 12.00u, 14.00u - 16.00u
Donderdag - vrijdag:
9.00u - 12.00u
Zaterdag - zondag:
Gesloten
Deze dienst is gesloten op volgende dagen: 26/12/2022
Deze dienst is nu gesloten
;