Menu

Naar de lijst

65+ busabonnement kost 50 euro per jaar

Gepubliceerd op
De Lijn

65-plussers betalen vanaf 1 september 50 euro per jaar bij De Lijn

65-plussers reizen nog tot en met 31 augustus gratis met De Lijn. Vanaf 1 september hebben ze echter een betalend vervoerbewijs nodig.

Ben jij 65+? Dan kan je genieten van een voordelig Omnipas 65+ abonnement. Voor slechts 50 euro reis je een jaar lang onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit te komen als je al een MOBIB-kaart hebt. Je krijgt dan van De Lijn automatisch een brief, vergezeld van een overschrijvingsformulier. Schrijf het bedrag over en je bent klaar! Vergeet de gestructureerde mededeling niet wanneer je via homebanking werkt.

Na ontvangst van betaling, plaatst De Lijn jouw Omnipas 65+ automatisch op je huidige MOBIB-kaart. De MOBIB-kaart is immers geen vervoerbewijs op zich. Je kan ze best vergelijken met een bankkaart. Die kan je ook enkel gebruiken wanneer er geld op je rekening staat. De Omnipas 65+ wordt geactiveerd zodra je de MOBIB-kaart gebruikt na 1 september.

65-plussers die nog geen MOBIB-kaart hebben, kunnen het aanvraagformulier onderaan downloaden of ophalen in één van de Lijnwinkels. Het is ook online te vinden via de website van De Lijn.

Nog vragen? Surf naar www.delijn.be/tarieven of bel naar De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€ 0,30/min.).

Downloads

pdf

;