Menu

Naar de lijst

10e editie Gilliotmarkt op zondag 18 juni

Gepubliceerd op
Gilliotmarkt 2017 Paneel 1 Paneel 2 Paneel 3

Op de 10e Gilliotmarkt, een samenwerking van het Gilliot & Roelants Tegelmuseum en de heemkundige kring “Heymissen”, beide gevestigd in de Abdij van Hemiksem, wordt op 18 juni 2017 de uitzonderlijke tegelcollectie van Roberto Pozzo aan het grote publiek voorgesteld.

De verzameling – die door Roberto Pozzo in 2016 aan de Koning Boudewijnstichting is geschonken - bevat meer dan 9.000 tegels en is uitzonderlijk door haar indrukwekkende omvang en grote diversiteit: heel verschillende periodes, stijlen, types, technieken, formaten en herkomst. Ze is daardoor dé referentieverzameling van Belgische keramiektegels met een overvloed aan prachtige tegels en tegelpanelen in art nouveau, waarvan een aanzienlijk deel in Hemiksem bij Gilliot & Cie werd vervaardigd. 

Het Gilliot & Roelants Tegelmuseum Hemiksem – die de collectie van de Koning Boudewijnstichting in beheer kreeg - stelt met trots deze bijzondere verzameling voor. Om 14 uur presenteert Mario Baeck, doctor in de kunstwetenschappen van de UGent, de “Tegelcollectie Roberto Pozzo” in een rijk geïllustreerde lezing. Daarnaast wordt – nu de eerste fase van de inventarisering voltooid is - ook de uitgebreide webcatalogus gelanceerd en is een selectie van bijzondere stukken uit de collectie te zien.

Info: 

Dirk Verlinden, voorzitter beheersorgaan Gilliot & Roelants Tegelmuseum Hemiksem, Kruishoevewijk 11, 2620 Hemiksem.
Tel: 0495 69 93 65
e-mail: dirk.verlinden@skynet.be


;